De EK turnen voor mannen en vrouwen hebben een nieuwe datum gekregen. Beide evenementen, die dit voorjaar niet doorgingen vanwege de uitbraak van het coronavirus, zijn verplaatst naar december.

De EK voor mannen stond al gepland in Bakoe, maar dan van 27 tot en met 31 mei. Het toernooi wordt nu van 7 tot en met 13 december gehouden in de Azerbeidzjaanse hoofdstad.

De EK voor vrouwen had Parijs als gaststad van 30 april tot en met 3 mei. Het evenement verhuist naar Bakoe en vindt plaats van 17 tot en met 20 december.

Overigens staat er in het voorjaar van 2021 ook een EK gepland in Basel, waarop zowel de mannen als de vrouwen in actie komen.

Zonderland al zeker van Tokio

Het format van de toernooien in Bakoe is ongewijzigd. Voor een aantal Nederlandse turners wordt het een belangrijk moment in de olympische kwalificatieprocedure voor de Spelen van Tokio, die zijn verplaatst naar de zomer van 2021.

Donderdag werd bekend dat het olympische organisatiecomité werkt aan plannen voor een versoberd evenement, voor het geval dat nodig is in verband met het coronavirus.

Epke Zonderland heeft zich al geplaatst voor Tokio, waar de olympisch kampioen rek van 2012 afscheid wil nemen met een medaille.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.