HELSINKI - De nationale voetbalploeg van Roemenië heeft nog steeds uitzicht op deelname aan het WK in Duitsland. Met een uitzege op Finland (0-1) verhoogde de formatie de druk op Tsjechië dat na de nederlaag tegen Oranje (0-2) woensdag van de Finnen moet winnen.

Het uitgespeelde Roemenië staat na de zege op de Finnen voorlopig tweede. De voorsprong op Tsjechië, dat woensdag nog actief is in Helsinki, bedraagt een punt.

Tsjechië moet van Finland winnen omdat het als verliezer uit de twee gespeelde wedstrijden tegen Roemenië komt. Tsjechië won thuis met 1-0 maar verloor de uitwedstrijd tegen de Roemenen met 2-0. Grote man was toen Mutu die tweemaal doel trof.

Strafschop

Mutu wees Roemenië, met Ajacied Lobont in het doel, zaterdag ook de weg tegen Finland. Hij maakte in de 42e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Mutu scoorde vanaf de strafschopstip.

Bondscoach Brückner van Tsjechië kan tegen Finland niet over Galasek en Ujfalusi beschikken. Ze zijn als gevolg van een gele kaart in het duel met het Nederlands elftal geschorst.