Williams overweegt het Formule 1-team deels of in zijn geheel te verkopen vanwege financiële problemen. Bovendien stopt ROKiT per direct als titelsponsor van de Britse renstal.

Williams heeft door zwakke prestaties in 2019 - er werd slechts één schamel punt gepakt - een slecht financieel jaar achter de rug. De formatie kreeg daarna ook nog eens te maken met de coronacrisis, wat de positie alleen maar benarder maakte.

In de vrijdag gepubliceerde jaarcijfers staat een nettoverlies van 14 miljoen euro, terwijl vorig jaar nog 14 miljoen euro winst werd gemaakt. Williams besloot vorige maand al een deel van het personeel met onbetaald verlof te sturen.

Williams ziet de verkoop van het Formule 1-team daarom als serieuze optie om te kunnen overleven, zo staat in een persbericht. Een "formeel verkoopproces" is gestart en geïnteresseerde partijen mogen zich melden.

Williams een van bekendste teams

Williams is een van de bekendste teams uit de Formule 1-historie. Het veroverde liefst negen constructeurstitels en zeven kampioenschappen bij de coureurs. Alleen Ferrari, McLaren en Mercedes mochten zich vaker de beste noemen.

Onder teambaas Claire Williams kende Williams dramatische laatste jaren. George Russell en Nicholas Latifi hopen komend seizoen het blazoen wat op te poetsen. De vader van Latifi, Michael, zou een belangrijke gegadigde zijn voor de overname.

Het seizoen had in maart al moeten beginnen, maar de start werd telkens uitgesteld door de coronacrisis. Het plan is nu om de eerste én tweede race op 5 en 12 juli te houden in Oostenrijk. De lokale overheid beslist daar volgende week over.