De Verenigde Staten willen een uitzondering op het huidige inreisverbod voor sommige buitenlandse professionele sporters die meedoen aan Amerikaanse evenementen, zo heeft de waarnemend minister van Binnenlandse Veiligheid Chad Wolf vrijdag laten weten.

"Amerikanen hebben hun sport nodig", aldus Wolf. "Het is tijd om onze economie te heropenen en om professionele sporters weer aan het werk te laten gaan." Behalve voor de sporters zelf zou de uitzondering ook gaan gelden voor hun partners en essentiële stafleden van sportteams.

Onder de uitzondering vallen onder meer de Major League Baseball (MLB), de National Basketball Association (NBA), de Women's National Basketball Association (WNBA), de Professional Golfers' Association Tour (PGA), de Ladies Professional Golf Association Tour (LPGA), de National Hockey League (NHL) en de Association of Tennis Professionals (ATP).

Vanwege het coronavirus geldt er sinds midden maart een inreisverbod vanuit Europa naar de Verenigde Staten. Amerikaanse burgers mogen nog wel vanuit Europa naar de Verenigde Staten reizen, waarna ze veertien dagen in quarantaine moeten doorbrengen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.