NOORDWIJK - Het Nederlands elftal vertrekt vrijdagmorgen met twintig spelers naar Praag voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Omdat Jan Kromkamp nog niet helemaal fit is, koos bondscoach Van Basten voor een grotere groep dan hij aanvankelijk wilde.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Van de aanvankelijke selectie van 23 spelers zijn er donderdag drie afgevallen. Ryan Babel, Olaf Lindenbergh en Wilfred Bouma maken de reis naar Tsjechië niet mee.

Van Basten gaf aan dat de fysieke gesteldheid van Wilfred Bouma de reden was hem te laten afvallen. De verdediger van Aston Villa kon maandag niet met de groep meetrainen omdat hij last had van zijn lies. Ook op de training van donderdag speelde die liesblessure op.

Davids

De Ajacieden Babel en Lindenbergh vielen af omdat Van Basten de voorkeur geeft aan andere spelers in zijn selectie. "We hebben in elke linie één speler laten afvallen", aldus Van Basten. Edgar Davids en George Boateng, die beiden voor het eerst in lange tijd weer deel uit maakten van de selectie, hebben de schifting wel overleefd.