KAPELLEN - Michael Boogerd zal dit seizoen niet meer in actie komen. De wielrenner van Rabobank heeft te veel last van kuit en knie en besloot woensdag na een laatste test af te zeggen voor de Ronde van Emilia en de Ronde van Lombardije.

"Het is een heel onzekere tijd geweest, ik werd er gek van. Daarom heb ik nu maar besloten de knoop door te hakken", verklaarde Boogerd, die sinds een val in de Ronde van Polen met klachten kampt.

Tegenvaller

De blessure van Boogerd is een nieuwe tegenvaller voor Rabobank, dat eerder Erik Dekker, vorig najaar winnaar van Parijs-Tours, voortijdig zag afhaken wegens een virale infectie. Oscar Freire, de derde troef voor eendaagse wedstrijden, is al maanden uit de roulatie vanwege een blessure aan het zitvlak.

Boogerd had graag willen schitteren in Lombardije, waar hij al menig ereplaats behaalde. Vorig jaar werd hij tweede. "Maar ik moet reëel zijn. Voor het WK had ik al een week niet kunnen trainen. Ik heb daar met pijn gereden, maar omdat mijn conditie nog super was, werd het voor mij toch nog een goede wedstrijd. De problemen zijn niet verdwenen. Het is vervelend. De benen zijn nog super en ik ben nog geen grammetje aangekomen. Maar na drie weken zonder training heeft het geen zin meer om straks in Lombardije te rijden."

Linkerbil

Waar de klachten precies vandaan komen, weet Boogerd niet. "Het zou met die val in Polen te maken kunnen hebben. De problemen komen uit de rug maar werken door naar mijn linkerbil, -knie en -kuit.

Vorige week is bij een mri-scan al geconstateerd dat er vocht in de knie zit. Gisteren heeft een manuele arts de foto's nog eens bekeken en gelukkig geconstateerd dat er geen hernia-achtige verschijnselen te zien zijn. "Dat luchtte wel op, maar fietsen vanochtend ging weer niet. Ik gooi nu maar de handdoek. Als ik me in Lombardije weer forceer, ga ik met een slecht gevoel de winter in. Dat wil ik ook niet. Ik heb besloten een maand de fiets niet aan te raken."