AMSTERDAM - Mariano Puerta heeft tegenover persbureau Reuters ontkend dat hij doping heeft gebruikt tijdens Roland Garros. De Franse sportkrant L'Équipe bracht woensdag naar buiten dat de Argentijnse tennisser na zijn verloren finale tegen Rafael Nadal positief zou zijn bevonden op het middel etilefrine. Puerta wijst alle beschuldigingen van de hand.

"Ik ben enorm boos en heb al gesproken met mijn advocaten. Er zit geen waarheid in dit verhaal", liet Puerta vanuit Tokio weten. De Argentijn, die momenteel actief is in Japan, zei verder dat niemand van de ATP of de ITF met hem contact had opgenomen over de kwestie. "Kranten kunnen van alles beweren zonder bewijs. Ik heb niks genomen dat niet mocht", vervolgde Puerta.

Dat was in het verleden niet altijd het geval. Vorig jaar kreeg Puerta negen maanden schorsing, omdat hij in 2003 het spierversterkende middel clenbuterol had gebruikt. "Na mijn vorige positieve test moet ik heel voorzichtig zijn. Ik kan niet eens meer sinaasappelsap drinken." Mocht Puerta opnieuw op doping worden betrapt, riskeert hij een levenslange schorsing.