Marouane Fellaini is na terugkeer in China positief getest op het coronavirus. Zijn club Shandong Luneng meldt zondag dat de 32-jarige Belg geen symptomen vertoont.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Fellaini reisde vrijdag van Dubai naar China, omdat het de bedoeling is om de Chinese Super League half april te laten starten.

De middenvelder, die vorig jaar januari van Manchester United naar Shandong Luneng overstapte, werd bij aankomst direct medisch getest en blijkt besmet met het COVID-19-virus.

De 87-voudig international van België moest sowieso al veertien dagen in quarantaine. Die regel geldt voor iedereen die vanuit het buitenland terugkeert in China. Shandong Luneng hoopt over twee weken weer te gaan trainen.

De uitbraak van het coronavirus startte in China, maar Fellaini is pas de eerste speler van een club uit de Chinese Super League die positief is getest op het virus. De belangrijkste Chinese voetbalcompetitie zou eigenlijk op 22 februari starten.

"Ik wil de fans, medische staf en club bedanken voor hun zorg en steun", schrijft Fellaini op Twitter. "Ik hoop zo snel mogelijk terug te keren op het veld."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.