Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Esports Virtual Grand Prix

Formule 1 gaat uitgestelde races toch afwerken, maar dan virtueel

De Formule 1 gaat toch met zijn seizoen beginnen, maar dan virtueel. Alle uitgestelde races van de komende maanden zullen online afgewerkt worden, ook door een aantal Formule 1-coureurs.
Door NU.nl

De zogenaamde F1 Esports Virtual Grand Prix Series begint komende zondag met de virtuele Grand Prix van Bahrein, meldt de Formule 1 vrijdag.

Fans kunnen de race, waar "huidige Formule 1-coureurs en een aantal sterren" aan mee zullen doen, online bekijken. De namen worden later bekendgemaakt.

Voor de virtuele Grands Prix wordt gebruikgemaakt van het officiële Formule 1-spel van 2019. De Nederlandse GP op het circuit van Zandvoort stond toen nog niet op de kalender, waardoor deze race op 3 mei zal worden vervangen door een alternatieve Grand Prix.

Vanwege het coronavirus zijn de GP's van Australië en Monaco afgelast en de races in Bahrein, China, Vietnam, Nederland en Spanje uitgesteld. De Grand Prix van Azerbeidzjan op 7 juni is voorlopig de eerste race op de 'echte' kalender.

Beeld uit video: Norris tikt Verstappen van de baan in online racespel0:49
Afspelen knop

Norris tikt Verstappen van de baan in online racespel

Norris tikt Verstappen van de baan in online racespel

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Lees meer over:

Formule 1Coronavirus

Aanbevolen artikelen