PARIJS - De Argentijnse tennisser Mariano Puerta is in juni tijdens Roland Garros positief bevonden. Dat meldt de Franse krant L'Equipe. Puerta haalde in Parijs de finale van het grandslamtoernooi. Daarin verloor hij van de Spanjaard Nadal. Het zou voor Puerta al de tweede dopingzaak zijn.

Vorig jaar werd Puerta al voor negen maanden geschorst wegens gebruik van het spierversterkende middel clenbuterol. Bij Roland Garros zou Puerta volgens L'Equipe betrapt zijn op het stimulerende middel etilefrine.

Volgens het dagblad wordt de identiteit van de speler niet officieel bevestigd voordat hij bij een speciale hoorzitting van de spelersvakbond ATP is verschenen. De 27-jarige Puerta hangt een levenslange schorsing boven het hoofd als de recidive wordt bewezen. Vier landgenoten van Puerta zijn in het recente verleden ook positief bevonden: Canas (2005), Rodriguez (2003), Coria (2001) en Chela (2000).

Het testresultaat van Puerta dat de krant heeft gepubliceerd is afkomstig van het laboratorium Châtenay-Malabry. Van datzelfde lab lekten onlangs de positieve testresultaten uit van een urinestaal van wielrenner Lance Armstrong.