Door het coronavirus zijn bijna alle sportwedstrijden in de komende tijd afgelast of uitgesteld. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Coronavirus · 19 minuten geleden
Twee leden van het Jamaicaanse bobsleeteam gebruiken een auto om in vorm te blijven. Zo bereiden ze zich tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk voor op de winterspelen van 2022.
Jamaicaans bobsleeteam traint met auto tijdens lockdown
Jamaicaans bobsleeteam traint met auto tijdens lockdown
Coronavirus · 2 uur geleden
Promoter: 'GP van Mexico gaat door op 1 november'
De Grand Prix van Mexico gaat door op 1 november, de oorspronkelijk datum. Dat claimt de promoter van de Formule 1-race in een verklaring. Officiële berichtgeving vanuit de Formule 1 ontbreekt nog. Volgens de promoter wordt wel rekening gehouden met een race zonder publiek of een afgelasting door de coronacrisis.
Coronavirus · 3 uur geleden
Carey hoopt nog steeds op 15 tot 18 Formule 1-races
Formule 1-baas Chase Carey denkt nog steeds dat het mogelijk is om dit jaar vijftien tot achttien races te organiseren in de Formule 1. De koningsklasse presenteerde eerder vandaag de data van acht races in Europa. "We hebben daar een goed gevoel bij", zegt Carey op de officiële website van de Formule 1. "Maar we bevinden ons nog steeds in onbekende wateren."
Coronavirus · 3 uur geleden
25 besmettingen bij club in Oekraïne
Bij de Oekraïense club Karpaty Lviv zijn liefst 25 mensen positief getest op het coronavirus. Alle medewerkers gaan daarom veertien dagen in thuisisolatie. Ook zijn alle activiteiten bij de club voor de komende twee weken stilgelegd. Volgens een woordvoerder van de club vertoont het merendeel van de besmette personen geen symptomen.
Coronavirus · 5 uur geleden
FC Twente is solidair: 'Anders kom je nergens'
Paul van der Kraan, directeur van FC Twente, heeft geen moment getwijfeld om in te stemmen met de verdeling van de tv-gelden. Door het besluit van de Eredivisie CV ook het huidige afgebroken seizoen volledig mee te nemen in de verdeelsleutel, loopt FC Twente 350.000 euro aan tv-gelden mis. "We hebben ermee ingestemd omdat we van mening zijn dat er toch een bepaalde mate van solidariteit moet zijn", zegt Van der Kraan tegen Voetbal International. "Anders wordt het nooit wat. Als je alleen maar aan jezelf denkt, dan kom je nergens."
Coronavirus · 6 uur geleden
Norris gaat testen in Formule 3-auto
Lando Norris stapt deze week in een Formule 3-auto om zich voor te bereiden op de hervatting van de Formule 1. De locatie van de testronde wordt niet bekendgemaakt, om zo te voorkomen dat fans naar het circuit trekken. De Formule 1 wordt op 5 juli na een afwezigheid van vier maanden weer hervat met de Grand Prix van Oostenrijk.
Coronavirus · 6 uur geleden
'City gaat Foden op matje roepen voor overtreden regels'
Manchester City gaat Phil Foden op het matje roepen voor het niet houden van afstand bij een voetbalpartijtje met fans op het strand bij Formby. Dat meldt The Mirror. Op foto's die de Engelse krant in handen heeft, is te zien hoe de twintigjarige Foden met supporters een partijtje voetbal speelt in het zand. Na afloop gaat hij ook nog op de foto met de bewonderaars. Eerder moest ook al teamgenoot Kyle Walker op gesprek komen na het overtreden van de afstandsregel.
Coronavirus · 7 uur geleden
'Spelers NBA gaan verblijven in Disney's Resort'
Disney's Coronado Springs Resort in Orlando wordt de eerste verblijfslocatie voor de spelers in de NBA als de Amerikaanse basketbalcompetitie weer wordt hervat. Dat meldt Yahoo Sports op gezag van bronnen. Volgens het Amerikaanse sportmedium hebben Disney en de Amerikaanse basketbalcompetitie vandaag een akkoord bereikt. De NBA werd op 12 maart stilgelegd vanwege de coronacrisis.
Coronavirus · 7 uur geleden
'Premier League-clubs mogen oefenen voor herstart'
De clubs in de Premier League hebben groen licht gekregen om oefenwedstrijden te spelen in aanloop naar de herstart van de Engelse competitie op 17 juni. Dat schrijft The Times. De clubs hadden daarom gevraagd ter voorbereiding op de competitie. Voor de oefenwedstrijden gelden wel strikte voorwaarden. Zo moeten de spelers in een eigen auto naar de locatie komen, zijn er geen officiële scheidsrechters toegestaan en worden de duels gespeeld in stadions of op trainingscomplexen.
Coronavirus · 8 uur geleden
Competitiestand telt mee voor verdeling tv-gelden
De huidige competitiestand gaat gelden voor de verdeling van de tv-gelden. Dat hebben alle clubs in de Eredivisie unaniem besloten tijdens een overleg van de Eredivisie CV in het stadion van Sparta Rotterdam, zo laat Jan de Jong, voorzitter van de Eredivisie CV, weten bij RTV Rijnmond. Het gaat om een bedrag van in totaal 80 miljoen euro.
Coronavirus · 8 uur geleden
Sparta breekt contract met hoofdsponsor open
Sparta Rotterdam heeft het contract met de hoofdsponsor opengebroken en verlengd. Het Schiedamse vastgoedbedrijf D&S Groep blijft daarmee tot de zomer van 2022 verbonden aan de Eredivisionist uit Rotterdam. De nieuwe verbintenis levert Sparta daarmee extra inkomsten op in de coronacrisis. "Als we dan van onze hoofdsponsor een dergelijk signaal ontvangen dat zij juist nu het contract met Sparta willen opwaarderen en zelfs met een extra seizoen verlengen, dan is dat zeer goed nieuws", aldus algemeen directeur Manfred Laros.
Coronavirus · 8 uur geleden
Van Geel: 'Eredivisie begint halverwege september'
Martin van Geel licht bij FOX Sports een tipje van de sluier op over de voorgenomen start van de Eredivisie. Volgens de directeur van Willem II is het de bedoeling dat de competitie halverwege september begint, nadat er eerst nog interlandvoetbal wordt gespeeld. In augustus zullen er oefenwedstrijden op het programma staan, mogelijk tussen Eredivisie-clubs onderling. "Het is een heel erg goed idee. Ik ben blij dat de sfeer die er heerst. Er is meer saamhorigheid dan de afgelopen weken en maanden."
Coronavirus · 9 uur geleden
Klopp: 'Thuisvoordeel was toch al weg'
Jürgen Klopp heeft er vrede mee als Liverpool een aantal wedstrijden op neutraal terrein moet spelen. De manager van de Champions League-winnaar vindt dat duels buiten Anfield weinig nadelen met zich meebrengen. "We hebben geen hulp van het publiek, maar dat heeft geen enkele ploeg. Dus wat is dan het voordeel van in je eigen stadion spelen?", zegt de Duitser tegen de BBC.
Coronavirus · 10 uur geleden
'Topclubs akkoord over solidariteitsfonds'
Ajax, AZ, Feyenoord en PSV sluiten een akkoord met de KNVB over een solidariteitsfonds voor de kleinere clubs, zo meldt VI. De clubs staan 5 procent van hun inkomsten uit Europese duels af aan het fonds. De KNVB en sponsor ING leveren een bijdrage van 5 miljoen.
Coronavirus · 15 uur geleden
'Vijf spelers en twee stafleden FC Barcelona waren besmet'
Vijf spelers en twee stafleden van FC Barcelona waren besmet met het coronavirus, toen de ploeg begin mei werd getest voor de eerste trainingen, zo melden Spaanse media. Het is niet bekend om wie het gaat. Alle zeven waren a-symptomatisch en trainen al enige tijd volledig mee. Op 13 juni hervat 'Barça' de competitie met een wedstrijd tegen Mallorca.
Coronavirus · gisteren om 20:44
Zestien spelers Vasco da Gama besmet met corona
De Braziliaanse club Vasco da Gama is zwaar getroffen door het coronavirus. Bij een nieuwe testronde zijn zestien spelers positief getest op COVID-19. Daarop is de complete selectie in isolatie geplaatst. Bij Vasco da Gama werd alleen nog individueel getraind, omdat groepstrainingen nog verboden zijn door de Braziliaanse overheid.
Coronavirus · gisteren om 17:00
Organisator GP Brazilië: 'Race met publiek'
De organisator van de Grand Prix van Brazilië rekent op publiek bij de Formule 1-race in november. Brazilië is juist een van de zwaarst getroffen landen in de wereld door het coronavirus, maar dat staat volgens Tamas Rohonyi een race op Interlagos niet in de weg. "We zijn ervan overtuigd dat het beroemde circuit van Interlagos opnieuw het decor zal vormen van een fascinerende race. De race zal zonder problemen volgens de huidige overeenkomst kunnen worden verreden", zegt Rohonyi tegen het Amerikaanse zakenblad Forbes.
Coronavirus · gisteren om 16:21
Burgemeester Monza: 'Formule 1-race gaat door'
De Formule 1-race op het circuit van Monza gaat door op 6 september. Dat laat de burgemeester van de Italiaanse stad, Dario Allevi, weten via Facebook. Volgens de burgervader wordt de race wel achter gesloten deuren verreden. Ook zou het contract met het circuit met een jaar verlengd zijn, tot medio 2025.
Coronavirus · gisteren om 16:15
Aulas vindt beëindigen Ligue 1 nog steeds onbegrijpelijk
Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon, laat zich voorlopig niet de mond snoeren door de Franse minister van Sport. Ondanks de kritiek van de minister op recente uitspraken van Aulas vindt de preses het nog altijd onbegrijpelijk dat de Ligue 1 niet wordt afgemaakt. "Ze moeten stoppen met beslissingen nemen waar niet over is nagedacht", aldus Aulas bij Canal+. "Het operationeel verlies is nu rond de 800 miljoen euro. Je moet met elkaar om de tafel gaan en aan het algemeen belang van het voetbal denken."
Coronavirus · gisteren om 14:58
Ook noodfonds voor rolstoeltennissers 
De vier Grand Slam-toernooien en de internationale tennisbond ITF stellen een beurs beschikbaar voor rolstoeltennissers die financieel zijn getroffen door de coronacrisis. Er wordt in totaal 300.000 dollar (zo'n 270.000 euro) beschikbaar gesteld. Spelers die in top twintig van de wereld staan en vorig jaar minder dan 100.000 dollar aan prijzengeld wonnen, komen voor de beurs in aanmerking. De actie volgt op een soortgelijke regeling die voor circa achthonderd spelers uit de WTA en ATP is opgezet. Daar is zo'n 5,5 miljoen euro voor uitgetrokken.
Coronavirus · gisteren om 14:19
Opgenomen applaus tijdens alle duels in La Liga
Hoewel er geen publiek de stadions in mag, zal tijdens alle duels in La Liga de rest van het seizoen in de twintigste minuut een klaterend applaus van de tribune klinken. Het 'Applause to Infinity' is een eerbetoon aan alle 'helden in de zorg' die in de frontlinie staan bij de bestrijding van het coronavirus. "Gelukkig doorstaan we deze lastige periode, dus we mogen ze niet vergeten", zegt La Liga-voorzitter Javier Tebas. Fans over de hele wereld kunnen via een speciale website hun applaus uploaden zodat het in de stadions kan worden afgespeeld.
Coronavirus · gisteren om 12:50
Het pakket van maatregelen (waaronder de salarisverlaging) door de spelersvakbond in de Verenigde Staten moet nog wel worden voorgelegd aan de MLS, zodat ook de eigenaren ermee kunnen instemmen. Maar het is zeer de vraag of dat gaat gebeuren, omdat de eigenaren volgens ESPN aandringen op een groter offer van de spelers.
Coronavirus · gisteren om 09:05
Het doel van het onderzoek is om aan te tonen hoe een (eventuele) besmetting bij spelers tot stand komt. "Wat gebeurt er als een groep voetballers steeds meer bij elkaar kruipt om te gaan trainen? Ons doel is: kijken wat er gebeurt. We weten niet precies wat het effect van corona is op allerlei omstandigheden waarin we verkeren. Wanneer word je besmet, onder welke omstandigheden en wanneer ben je veilig?", aldus Joosten. "Instanties als de GGD zijn denk ik erg aan het zoeken: wat is ons houvast?" (2/2)
Coronavirus · gisteren om 09:00
Brabantse clubs doen mee aan onderzoek
PSV, RKC Waalwijk, Willem II, NAC Breda en TOP Oss doen mee aan een onderzoek van het Amphia Ziekenhuis. Het ziekenhuis in Breda wil bekijken hoe er (over een paar maanden) in Nederland weer veilig gevoetbald kan worden. "Je gaat denken: wat kunnen wij in het verlengde van corona doen? Zo kwamen we bij een onderzoek om de spelers te monitoren op een eventuele corona-infectie", aldus Peter Joosten, medisch actief bij NAC en orthopedisch chirurg bij het Amphia, tegen de NOS. (1/2)
Coronavirus · gisteren om 08:50
Het enige dat tot nu toe duidelijk is, is wanneer de eerste wedstrijden weer worden gespeeld. Voor Everton is dat op 20 juni, als koploper en stadgenoot Liverpool op bezoek komt. De kans is niet groot dat die wedstrijd daadwerkelijk op Goodison Park wordt gespeeld, aangezien het een risicowedstrijd is. "Het lijkt een van de tien tot twaalf duels te zijn, die daaronder gaan vallen. De stadions liggen vlak bij elkaar en in een woonwijk. Die wedstrijd wordt nog wel onder de loep genomen." (2/2)
Coronavirus · gisteren om 08:45
Brands weet nog niet hoe hervatting competitie eruitziet
De Premier League wordt over ruim twee weken weer hervat, maar de clubs weten eigenlijk nog niet waar ze aan toe zijn. Volgens technisch directeur Marcel Brands van Everton is er nog weinig bekend over het protocol rond de hervatting. "Er wordt aan een draaiboek gewerkt, dat ergens komende week zal verschijnen. Daar zullen dan details over reizen en het voorbereiden op de wedstrijd in staan", zegt Brands tegen de NOS. (1/2)
Coronavirus · zondag om 23:41
Valencia niet blij met Atalanta-trainer
Valencia is onaangenaam verrast door de uitspraken van Gian Piero Gasperini. De trainer van Atalanta Bergamo onthulde dit weekend dat hij in maart bij het Champions League-duel in en tegen Valencia op de bank zat terwijl hij het coronavirus had. De 62-jarige Italiaan voelde zich erg ziek, al wist hij niet dat hij besmet was. "Deze wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld, juist om de kans op besmetting met COVID-19 te voorkomen. Deze acties hebben meerdere mensen tijdens de reis en het verblijf in Valencia in gevaar kunnen brengen."
Coronavirus · zondag om 23:16
Barcelona op 13 juni tegen Mallorca
FC Barcelona vervolgt de competitie op zaterdag 13 juni om 22.00 uur met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. Dat blijkt uit het volledige (en bomvolle) speelschema van het restant van La Liga, dat zojuist naar buiten is gebracht. Eerder werd al duidelijk dat bij de stadsderby tussen Sevilla en Real Betis op 11 juni (22.00 uur) het startsein gegeven zal worden. Real Madrid speelt op 14 juni (19.30 uur) thuis tegen Eibar.
Coronavirus · zondag om 23:06
'Britse overheid geeft groen licht voor F1-races op Silverstone'
Hoewel mensen die Groot-Brittannië binnenkomen vanaf 8 juni verplicht twee weken in quarantaine moeten, kan er deze zomer toch geracet worden op het circuit van Silverstone. De Britse regering is namelijk van plan om voor de sport een uitzondering te maken, melden bronnen tegen de BBC. De Formule 1 bereikte onlangs nog een akkoord met Silverstone om in juli en augustus een dubbele race te houden op dat circuit. De vrijstelling van de regering moet het ook mogelijk maken dat de Champions League kan worden uitgespeeld.
Coronavirus · zondag om 22:47
Kleermaker uitgeschakeld bij PDC Home Tour
Over en uit voor Martijn Kleermaker bij de PDC Home Tour. De 29-jarige darter uit Harderwijk verliest alle drie de pouleduels in de tweede groepsfase. Joe Cullen (6-3), Jeff Smith (6-5) en Chris Dobey (6-3) zijn vanuit hun huiskamer te sterk voor de Nederlander. Jelle Klaasen zit daardoor als enige Nederlander nog in het toernooi.
Coronavirus · zondag om 21:56
Mourinho: 'Moeten mensen geven wat ze willen'
José Mourinho wil niet zeuren over de conditie van de spelers in aanloop naar de hervatting van de Premier League op 17 juni. Binnen de Engelse competitie bestaan veel zorgen over het risico op blessures nu de spelers pas sinds woensdag in groepsverband trainen. "We moeten als voetballerij niet egoïstisch zijn, we mogen niet te veel eisen stellen. Het is nu onze tijd om te geven", zegt de trainer van Tottenham Hotspur. "Als spelers terugkeren van een EK of WK, hebben ze nauwelijks vakantie en ook geen voorbereiding."
Coronavirus · zondag om 21:31
Messi: 'Voetbal zal nooit meer hetzelfde zijn door coronacrisis'
Lionel Messi denkt dat de voetbalsport voor een nieuw tijdperk staat door de coronacrisis. "Voetbal en het leven in het algemeen zullen nooit meer hetzelfde zijn, denk ik", zegt de Argentijn in de Spaanse krant El Pais. "Het leven en het voetbal herstarten nu in sneltempo, maar het zal vreemd zijn voor ons allemaal. Veel mensen hebben het erg moeilijk gehad de voorbije maanden." Messi bereidt zich met FC Barcelona voor op de hervatting van de Spaanse competitie.
Coronavirus · zondag om 20:38
'Situatie is veranderd'
De overheid legde eind april een verbod op sportwedstrijden op tot 1 september, maar volgens Hendriks is er in de tussentijd veel veranderd. "We moeten niet met de kennis van nu de besluiten van toen beoordelen. We kunnen wél kijken naar wat er nu kan." Hendriks heeft ook goed naar andere landen gekeken en denkt dat er in Nederland al veel mogelijk is. "We hebben inmiddels ervaring opgedaan met protocollen. Ik heb op de velden gekeken de laatste weken. Iedereen houdt zich er goed aan. Ik denk dat we een goede case hebben." (2/2)
Coronavirus · zondag om 20:29
NOC*NSF wil competities voor topsporters eerder hervatten
NOC*NSF wil dat de competities voor topsporters op 1 juli weer worden hervat. Voorlopig geldt er een verbod op sportcompetities tot 1 september. "Ik zou het fijn vinden als 1 juli zou kunnen", zegt technisch directeur Maurits Hendriks tegen de NOS. "Ik denk dat de topsport een heel goede zaak heeft. Het gaat om een heel klein aantal Nederlanders, dus het risico voor de samenleving is zeer beperkt. Bovendien heeft de topsport de luxe van fulltime medische begeleiding. Je kunt heel veel organiseren wat in andere omgevingen in Nederland niet zo makkelijk is." (1/2)
Coronavirus · zondag om 11:15
Atalanta-coach zat besmet op de bank in Valencia: 'Dacht aan de dood'
Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini onthult dat hij in maart bij het Champions League-duel in en met Valencia op de bank zat terwijl hij het coronavirus had. De 62-jarige Italiaan voelde zich erg ziek. "Een dag van tevoren was ik al ziek en op de wedstrijddag werd het alleen maar erger. In de twee dagen daarna heb ik amper geslapen", aldus Gasperini, die er pas later achter kwam dat hij besmet was, tegen La Gazetta dello Sport. "Ik had geen koorts, maar was wel kapot en dacht aan de dood. Toen ik de sirenes van de ambulances hoorde, dacht ik alleen maar: ik wil niet naar het ziekenhuis, want ik heb nog veel werk te doen."
Coronavirus · zondag om 10:00
Franse sportminister is klaar met klagend Lyon: 'Ze zijn een beetje laat'
Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, heeft het een beetje gehad met Olympique Lyon. De voormalig topzwemster is niet van plan om onder de druk van de club van Memphis Depay te bezwijken en de Ligue 1 alsnog te laten hervatten. Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas pleit al langer voor een herstart van de competitie, zeker nu de coronamaatregelen in Frankrijk versoepeld zijn. Met zijn club vroeg hij gisteren nog om een buitengewone vergadering. "Ik krijg iedere dag brieven van meneer Aulas. Met elke dag weer nieuwe scenario's. Maar hij is een beetje laat, want de strijd is al gestreden", zegt de 45-jarige Maracineanu tegen Europe 1.
Coronavirus · zaterdag om 23:06
Tien positieve tests in Championship
Waar in de Premier League geen besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld tijdens de vierde testreeks, is dat in het Championship wel anders. Tien spelers of stafleden van acht verschillende clubs worden positief getest en moeten in quarantaine. De EFL maakt niet bekend om welke clubs het gaat, maar Fulham meldt dat iemand binnen de club is besmet.
Coronavirus · zaterdag om 22:14
Recordtijd Buchmann ongeldig verklaard
De recordtijd van Emmanuel Buchmann voor de zogenoemde 'Everest Challenge', waarbij op de fiets zo snel mogelijk 8.848 hoogtemeters (de hoogte van de Mount Everest) moeten worden bedwongen, is ongeldig verklaard vanwege het overtreden van de regels. De Duitser verbeterde het record van de Amerikaanse mountainbiker Keegan Swenson met 12 minuten, maar volgens Hells 500, dat de pogingen voor een Everest Challenge controleert, kan het record niet officieel tellen. Volgens de regels moet een renner namelijk steeds dezelfde klim oprijden en Buchmann begon met een beklimming aan de andere kant van de berg.
Coronavirus · zaterdag om 21:06
Geen besmettingen bij vierde testreeks Premier League
Bij de vierde testreeks in de Premier League zijn er geen besmettingen met het coronavirus geconstateerd. Er is nu bij in totaal 1.130 spelers en stafleden een test gedaan. De eerste drie testrondes in de Premier League, die op 17 juni hervat wordt, leverden nog twaalf positieve gevallen op.