Door het coronavirus zijn bijna alle sportwedstrijden in de komende tijd afgelast of uitgesteld. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Coronaviruseen paar seconden geleden
Albasini stelt pensioen uit vanwege coronacrisis
Michael Albasini maakt het wielerseizoen alsnog af. De 39-jarige Zwitser van Mitchelton-Scott zou eigenlijk stoppen van de Ronde van Zwitserland, die begin volgende maand zou worden verreden. Door de coronacrisis is de koers, en vele anderen, afgelast. Albasini zegt op die manier geen afscheid te willen nemen. "Ik wil mijn loopbaan eindigen met een nummer op mijn rug", zegt hij tegen Cyclingnews. "Ik ga door tot na de zomer, wanneer het seizoen hervat wordt."
Coronavirus3 uur geleden
De ontslagen Christian Abt biedt zijn excuses aan voor het inzetten van een professionele gamer bij de virtuele E-Prix in Berlijn. "We zijn te ver gegaan met dit idee. Als ik er kritisch op terugkijk, dan hebben we niet lang genoeg nagedacht over de consequenties en zijn we de mist ingegaan. Ik accepteer dan ook alle consequenties en bied mijn excuses aan. Maar deze pijn heb ik nog nooit gevoeld in mijn leven."
Ontslagen Formule E-coureur verklaart inzetten professionele gamer
Ontslagen Formule E-coureur verklaart inzetten professionele gamer
Coronavirus4 uur geleden
KNVB praat met profclubs over toekomst
De KNVB begint vandaag vanaf 11.00 uur aan een tweedaagse sessie met alle 34 profclubs om te praten over de toekomst van betaald voetbal. De sector dreigt door de coronacrisis zo'n 400 miljoen euro te verliezen. De gesprekken zijn vandaag en morgen in groepen van vijf tot zes mensen per club om een nieuw fiasco zoals na het stopzetten van de competitie te voorkomen. Toen kwamen alle clubs via een videoverbinding samen voor onder meer een rommelige stemprocedure, die uiteindelijk een peiling bleek te zijn. De bond presenteert tijdens de nieuwe sessies een plan dat in samenwerking met de overheid is opgezet. De clubs mogen daarop schieten. De KNVB wil uiteindelijk met een plan komen dat zo breed mogelijk gedragen wordt. De presentatie volgt dan volgende week.
Coronavirusgisteren om 23:39
Klaasen verslaat wereldkampioen Wright en bereikt laatste acht Home Tour
Jelle Klaasen bereikt de kwartfinales van de PDC Home Tour. 'The Cobra' verliest van Cristo Reyes (6-5), maar blijft in de race door een zege op Ryan Murray (6-4). In een rechtstreeks duel met wereldkampioen Peter Wright rekent Klaasen af met de Schot (6-1) en stelt zo een plaats bij de laatste acht veilig.
Coronavirusgisteren om 22:51
NHL wil ijshockey als eerste teamsport in VS hervatten
De NHL wil ijshockey als eerste teamsport in de Verenigde Staten hervatten. Er ligt een plan om het restant van de competitie te schrappen en met 24 clubs direct naar de play-offs te gaan. De wedstrijden zullen na 1 juli plaatsvinden en in een beperkt aantal steden worden afgewerkt.
Coronavirusgisteren om 16:57
Heerenveen-aanvaller Mitchell van Bergen mist het gevoel om weer wedstrijden te spelen.
Coronavirusgisteren om 14:21
Zesdaagse Rotterdam gaat niet door
De Zesdaagse van Rotterdam in november gaat niet door. Het evenement wordt verplaatst naar december 2021. De baanwielrenners zouden dit jaar twee keer koersen in Ahoy, want in januari werd het evenement ook al gehouden, met Wim Stroetinga en Yoeri Havik als winnaars.
Coronavirusgisteren om 13:50
Ook Feyenoord levert salaris in
Spelers, staf en directie van Feyenoord leveren een deel van hun loon in zolang er zonder publiek gespeeld moet worden. Zo komen zij de club tegemoet in financieel zware tijden. Net als een groot deel van de Eredivisie-clubs doen de Rotterdammers dit volgens het voorstel van de FBO, al is er voor de grootverdieners bij de club een extra staffel toegevoegd en hoeven werknemers met een lager salaris procentueel iets minder af te staan. (1/3)
Coronavirusgisteren om 13:49
Feyenoord-captain Steven Berghuis is tevreden met het akkoord. "Dat ook wij als spelers een bijdrage zouden leveren, stond voor ons vanaf het eerste moment vast. Het is niet meer dan logisch dat wij onze bijdrage zouden leveren om hier met elkaar doorheen te komen." (2/3)
Coronavirusgisteren om 13:48
Begroting Feyenoord gaat 25 miljoen omlaag
Algemeen directeur Mark Koevermans voorspelt dat de begroting van Feyenoord komend seizoen met circa een derde (25 miljoen euro) wordt teruggeschroefd. "De afgelopen maanden hebben we al veel steun ervaren van onder meer de supporters en onze zakelijke relaties. Het is, voor we morgen de seizoenkaartencampagne starten, een mooi en heel belangrijk signaal dat we nu kunnen laten weten dat de directie, staf en spelers hun aanzienlijke bijdrage zullen leveren", aldus Koevermans. (3/3)
Coronavirusgisteren om 13:44
McLaren schrapt 1.200 banen
Het Britse autobedrijf McLaren schrapt vanwege de coronacrisis zo'n 1.200 banen, ruim een kwart van het totale werknemersbestand. De ontslagen worden verdeeld over het Formule 1-team, de productie van auto's voor op de openbare weg en de technische afdeling van het bedrijf.
Coronavirusgisteren om 11:07
Buchmann doet mee aan Everest-challenge
Emanuel Buchmann gaat zich tijdens de coronacrisis inzetten voor het goede doel. De nummer vier van de Tour de France van vorig jaar doet mee aan de Everest Challenge. Daarbij moeten renners 8.848 hoogtemeters overwinnen. Buchmann gaat dat doen in Tirol en hoopt 88.000 euro op te halen.
Coronavirusgisteren om 10:50
Ajaccio spant rechtszaak aan om te promoveren
AC Ajaccio kondigt aan een zaak te beginnen bij de burgerrechtbank om promotie naar de Ligue 1 af te dwingen. De club van Corsica stond derde in de Ligue 2 toen het seizoen be毛indigd werd. De nummers 茅茅n (Lorient) en twee (Lens) promoveren w茅l. Ajaccio hoopt minimaal een play-off te spelen met Troyes en Clermont, de nummers vier en vijf, om een plek in de Ligue 1.
Coronavirusgisteren om 10:16
UEFA geeft Roemeni毛 uitstel
De UEFA heeft Roemeni毛 een week uitstel verleend om met een plan te komen om de competitie af te ronden. De Europese bond wilde gisteren van alle lidstaten een plan krijgen. De overheid in Roemeni毛 heeft de coronamaatregelen voor de zomer nog niet vastgesteld.
gisteren om 09:26
'Britse sportevenementen droegen bij aan aantal coronadoden
Het doorgaan van Britse sportevenementen met publiek in maart heeft bijgedragen aan de ernst van de coronacrisis en het dodenaantal in het land. Dat zegt professor聽Tim Spector tegen de BBC. Onderzoek met behulp van data van miljoenen vrijwilligers heeft aangetoond dat het paardenracefestival聽Cheltenham (250.000 bezoekers) en de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Atl茅tico Madrid 'hotspots' waren voor het ontstaan van het virus.
Coronavirusgisteren om 09:01
Ook in de Serie A moet deze week duidelijk worden wanneer en hoe de competitie hervat wordt. Dit is het meest waarschijnlijke scenario:

  • 13 juni: Vier inhaalduels聽Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria, Verona-Cagliari en Torino-Parma.
  • 20 juni: Eerste volledige speelronde
Coronavirusgisteren om 08:51
Het is een belangrijke week voor de Premier League, die hoopt het seizoen te kunnen voltooien. Zo zien de komende dagen eruit:

  • Maandag en dinsdag: De laatste clubs ondergaan COVID-19-tests in de tweede testronde.
  • Woensdag: Clubs stemmen over ingaan 'Fase 2' in trainingen, waarbij contact weer is toegestaan.
  • Donderdag: Clubs vergaderen over Project Restart, mogelijk wordt datum van eerste wedstrijden bekend.
Coronavirusgisteren om 07:49
Bournemouth-doelman Ramsdale besmet met virus
De speler van Bournemouth die in het weekend positief testte op COVID-19, blijkt doelman聽Aaron Ramsdale. "Ik ben net zo voorzichtig geweest als voorheen, toen de lockdownmaatregelen nog strenger waren. Ik denk dat ik het virus bij het winkelen heb opgelopen", zegt de 22-jarige Engelsman. Ramsdale zal minimaal een week in thuisquarantaine moeten verblijven en kan pas weer meetrainen met zijn ploeg als hij negatief test.
Coronavirusgisteren om 07:34
Lyon-voorzitter Aulas vraagt regering in open brief competitie te hervatten
Voorzitter Jean-Michel Aulas van Olympique Lyon heeft maandagavond een open brief geschreven naar de Franse premier 脡douard Philippe en de minister van Sport. De Fransman hoopt dat de regering besluit om de Ligue 1 alsnog af te maken. De competitie in Frankrijk lag al sinds maart stil door de coronacrisis en werd eind april definitief be毛indigd, tot grote onvrede van Lyon.
Coronavirusmaandag om 23:03
Oostenrijk wil snel duidelijkheid geven over start F1-seizoen
De Formule 1 heeft nog altijd geen toestemming gekregen om het seizoen op 5 en 12 juli te starten met een dubbele race in Oostenrijk. De Oostenrijkse overheid hoopt echter snel met duidelijkheid te komen.聽"We zijn druk bezig met de beoordeling van het veiligheidsplan. De toetsing zit nu in de examenfase. We proberen zo snel mogelijk tot een besluit te komen", laat de verantwoordelijke minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober op een persconferentie weten.
Coronavirusmaandag om 22:23
Ajax verbaasd over stappen AZ: 'Wisten van niets'
Ajax is verbaasd over de stappen die AZ heeft ondernomen om ten koste van de Amsterdammers een Champions League-ticket te bemachtigen. De Alkmaarders startten een procedure bij de UEFA, maar kregen nul op het rekest. "We hebben inderdaad regelmatig contact en zijn dus zeker verrast", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar bij De Telegraaf.
Coronavirusmaandag om 21:44
'Races in Silverstone kunnen doorgaan dankzij tussenkomst Johnson'
Premier Boris Johnson draagt zijn kabinet op om voor Formule 1-teams een uitzondering te maken op de strenge quarantaineregels in Engeland, schrijft The Times. Daarmee zouden de twee races in Silverstone, die op 26 juli en 2 augustus gehouden moeten worden, door kunnen gaan. De Grands Prix in Silverstone staan op losse schroeven omdat iedereen die vanuit het buitenland naar Groot-Brittanni毛 reist, verplicht twee weken in quarantaine moet.
Coronavirusmaandag om 21:25
De UEFA heeft AZ terugverwezen naar de KNVB. De voetbalbond is niet van plan om AZ tegemoet te komen. "De UEFA heeft de club geantwoord dat het bepalen van de eindrangschikking een zaak van de lokale bond is", aldus Gudde. "De brief van AZ heeft geen aanleiding gegeven om onze beslissing te veranderen. Inmiddels hebben wij AZ schriftelijk laten weten dat de verdeling van de Europese tickets ongewijzigd blijft." (2/2)
Coronavirusmaandag om 21:23
Gudde verrast door procedure AZ
Eric Gudde is overvallen door AZ, dat bij de UEFA heeft aangeklopt om de eerste plaats in de Eredivisie op te eisen. "We zijn op de goede weg qua solidariteit, we maken stappen met de top vier, inclusief AZ. Vandaar dat onze verbazing groot is. We waren hier niet van op de hoogte", zegt de KNVB-directeur bij De Telegraaf. (1/2)
Coronavirusmaandag om 20:37
FC Utrecht levert flink dossier in bij UEFA: 'Club heeft zeer goede zaak'
FC Utrecht stuurt een flink dossier naar de UEFA op, met als inzet alsnog een bekerfinale tegen Feyenoord af te dwingen. De Domstedelingen willen dat die wedstrijd gewoon nog wordt gespeeld en dat er ook gestreden wordt om Europees voetbal. "De UEFA kijkt in de eerste plaats of de beker rechtmatig is stopgezet.聽Explore all options聽staat duidelijk in hun reglementen. Wij vinden dat dit niet is gebeurd", zegt Frans de Weger, een van de twee advocaten die FC Utrecht op de zaak heeft gezet, tegen de聽NOS.
Coronavirusmaandag om 20:00
De KNVB bevestigt dat AZ de procedure is gestart, maar stelt ook dat de uitkomst al vaststaat.聽"Wij hebben AZ laten weten dat er voor ons niets verandert. Wij hebben de verdeling van de Europese tickets doorgegeven op basis van drie criteria: transparantie, objectiviteit en sportiviteit. Wij houden de ranglijst aan en op nummer 茅茅n staat Ajax."
Coronavirusmaandag om 19:13
'AZ start procedure bij UEFA om titel op te eisen'
Een opvallend bericht van聽Quote: AZ is een procedure gestart bij de UEFA om het kampioenschap alsnog op te eisen. Dat zou blijken uit documenten die het medium in handen heeft. AZ zou deze stap ondernemen om alsnog een rechtstreeks Champions League-ticket te bemachtigen. Ajax en AZ hadden evenveel punten voor de Eredivisie werd stilgelegd. Omdat de Amsterdammers een beter doelsaldo hadden, kregen zij van de KNVB het 'beste' Champions League-ticket. AZ won beide ontmoetingen met Ajax.
Coronavirusmaandag om 17:55
Engelse Women's Super League gestaakt, nog geen duidelijkheid over titel
De FA Women's Super League is per direct gestaakt vanwege de coronacrisis. Het bestuur van de hoogste competitie in het Engelse vrouwenvoetbal acht het verstandiger om het seizoen niet af te maken.聽"Deze beslissing is na overweldigende feedback van de clubs genomen in het belang van het vrouwenvoetbal. Dit stelt ook de clubs, het bestuur en de FA in staat om de voorbereiding op volgend seizoen alvast te beginnen", staat in een verklaring op de website van de FA.
Coronavirusmaandag om 17:35
25 mei 2005: Gravelspecialist Rafael Nadal verslaat聽Lars Burgsm眉ller en wint zo zijn eerste partij op Roland Garros. De dan achttienjarige Spanjaard schrijft het toernooi anderhalve week later op zijn naam.
Coronavirusmaandag om 17:15
Vitesse vreest voor toekomst als huur GelreDome niet wordt verlaagd
Vitesse verkeert door de coronacrisis in financieel zwaar weer en vreest voor zijn toekomst als de huur van het GelreDome niet wordt verlaagd, zo zei de advocaat van de club maandag tijdens een kort geding tegen de eigenaar van het stadion.聽"Als er niets wordt gedaan aan de huur, overleeft Vitesse dat niet", aldus de advocaat van Vitesse volgens聽Omroep Gelderland聽bij de rechtbank in Arnhem. "Het is cruciaal dat die aangepast wordt om de crisis door te komen."
Coronavirusmaandag om 16:35
Nu de hervattingsdatum van La Liga (8 juni) bekend is, worden de trainingen van de clubs intensiever. Luis Su谩rez verkeert vandaag in goed gezelschap op聽Ciutat Esportiva Joan Gamper.
Coronavirusmaandag om 16:15
Bayern-trainer Flick looft Haaland en Dortmund in aanloop naar topper
Hansi Flick verwacht morgen een vermakelijke topper tegen Borussia Dortmund. De trainer van koploper Bayern M眉nchen is onder de indruk van het spel van de nummer twee van de Bundesliga, zeker na de komst van toptalent Erling Haaland.聽"De twee winterse versterkingen van Dortmund, naast Haaland ook Emre Can, hebben het elftal een flinke dosis extra mentaliteit gegeven. Dortmund hoort momenteel bij de beste ploegen van Europa", zegt Flick op zijn vooruitblikkende persconferentie.
Coronavirusmaandag om 15:55
Heerenveen-spelers akkoord met tijdelijke salarisverlaging
De spelers van sc Heerenveen gaan unaniem akkoord met een tijdelijke salarisverlaging. Vanwege de coronacrisis moet de Friese club flink snijden in de begroting.聽"Ik ben zeer verheugd dat we dit nieuws kunnen melden", zegt algemeen directeur Cees Roozemond op de site van de club. "Alleen samen komen we door deze crisis. Dat begrijpt onze spelersgroep gelukkig heel goed. Een prachtig gebaar van de selectie en alle collega's die hun steentje bijdragen door in te leveren voor het grotere goed."
Coronavirusmaandag om 14:01
Twee hoogste Europese basketbalcompetities be毛indigd
De twee hoogste Europese basketbalcompetities, de EuroLeague en EuroCup, zijn vanwege de coronacrisis definitief be毛indigd. Ze lagen sinds halverwege maart al stil. Er worden geen winnaars aangewezen. "Dit is de moeilijkste beslissing die we in onze twintigjarige historie hebben moeten nemen", zegt EuroLeague-voorzitter Jordi Bertomeu in een verklaring.
Coronavirusmaandag om 13:12
George Russell won gisteren ook de virtuele Grand Prix van Monaco. Het is de tweede zege op rij voor de Williams-coureur in de reeks digitale Formule 1-races.
Russell domineert in virtuele Grand Prix van Monaco
Russell domineert in virtuele Grand Prix van Monaco
Coronavirusmaandag om 10:43
Roglic vertrouwt erop dat Tour doorgaat
Primoz Roglic heeft er alle vertrouwen in dat hij later dit jaar gewoon aan de start van de Tour de France zal staan met Jumbo-Visma en dat iedereen er helemaal klaar voor is.聽"Aangezien de Tour pas eind augustus begint, is er meer dan genoeg tijd voor iedereen om zich voor te bereiden', zegt hij tegen RTV Slovenija. "Als de situatie erop vooruitgaat, zie ik geen reden om de koers af te blazen."
Coronaviruszondag om 23:59
Sportteams uit New York mogen weer trainen
Goed nieuws voor de sportteams uit de staat New York: gouverneur Andrew Cuomo geeft de teams toestemming om weer te mogen trainen. Dat maakte hij duidelijk op een persconferentie. Hij is een groot voorstander van een hervatting van de competities. "Ik ben van mening dat sporten die hun competitie zonder publiek kunnen hervatten, dat moeten doen", zegt hij. New York is met ruim 360.000 besmettingen en 29.000 doden bijzonder zwaar getroffen door het coronavirus.
Coronaviruszondag om 23:37
Tebas reageerde in hetzelfde gesprek nog even op de rel rond Luuk de Jong en drie medespelers, die dit weekend een barbecue hielden. "Ze hebben berouw getoond en dat is positief. Maar ik wil dit toch kwijt: spelers hebben een voorbeeldfunctie voor onze samenleving en moeten voorzichtig zijn met wat ze doen. Je moet heel voorzichtig zijn, want er staan veel banen op het spel." (2/2)
Coronaviruszondag om 23:34
La Liga mikt op herstart met derby van Sevilla
Als het aan competitiebaas competitiebaas Javier Tebas ligt, wordt La Liga op donderdagavond 11 juni hervat met een echte kraker, namelijk de derby van Sevilla: Sevilla FC-Real Betis. Dat heeft hij gezegd tegen聽El Partidazo.聽"Er ligt een plan klaar om het seizoen te hervatten op donderdag 11 juni met een unieke wedstrijd. Daarin zal er een eerbetoon zijn aan alle slachtoffers van het coronavirus. Ik hoop dat die datum snel wordt bevestigd, we willen graag dat het de derby van Sevilla wordt, om 22.00 uur 's avonds." De teams uit La Liga mogen vanaf 1 juni weer met hun volledige selecties trainen. (1/2)
Coronaviruszondag om 22:08
Ciccone wint 'challenge' op virtuele Stelvio
Giulio Ciccone聽mag zich de winnaar van de 'Challenge of the Stars' noemen. De Italiaanse wielrenner was vandaag de beste in een online toernooi, waarbij deelnemers het in een knock out-format tegen elkaar opnamen. Het digitale strijdtoneel was een passage van de beroemdste Italiaanse beklimming: de Stelvio. Hij troefde in de finale Thomas de Gendt af. Eerder won hij van Jakob Fuglsang en Simon Geschke. Ook Chris Froome deed mee.
Coronaviruszondag om 20:57
Russell wint virtuele editie Grand Prix van Monaco
De echte Grand Prix van Monaco zal George Russell in zijn Williams niet winnen, maar in de digitale versie van de beroemdste Formule 1-race lukt de Brit dat wel. Esteban Guti茅rrez, de nummer twee, volgde op een halve minuut. Charles Leclerc completeerde het podium. Esteban Ocon en Valtteri Bottas maakten vandaag hun debuut in het simracen. Russell was twee weken geleden ook al de beste in de virtuele race op het circuit van Barcelona.
Coronaviruszondag om 20:08
Luuk de Jong verontschuldigt zich voor coronarel
Sevilla-spits Luuk de Jong heeft via een聽Instagram Storygereageerd op de coronarel waarin hij betrokken is. De aanvaller hield met drie teamgenoten een barbecue en dat is in strijd met de coronaregels in Spanje. De Jong verontschuldigt zich nu voor de actie. 'Ik wil graag sorry zeggen tegen iedereen die beledigd is door het incident van gisteren dat niet herhaald zal worden", zegt hij. "We hopen dat de competitie terugkeert. Onze enige wens is weer kunnen voetballen."