Door het coronavirus zijn bijna alle sportwedstrijden in de komende tijd afgelast of uitgesteld. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Coronavirus · 44 minuten geleden
Vandaag duidelijkheid over Serie A
De spelers in de Serie A krijgen vandaag te horen of en zo ja wanneer de Serie A hervat kan worden. De minister van sport praat later op de dag met de baas van de Serie A en de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond en daarna zal de knoop worden doorgehakt. Groepstrainingen zijn sinds vorige week weer toegestaan in het door het coranvirus zwaar getroffen land. De Serie A ligt sinds 9 maart stil.
Coronavirus · één uur geleden
Deeney wordt 'afgemaakt' na kritiek op competitieplannen
Watford-aanvoerder Troy Deeney krijgt veel over zich heen sinds hij zich kritisch heeft uitgesproken over een herstart van de Premier League. Hij vindt dat er veel te makkelijk wordt gedacht over een hervatting van de competitie. Bovendien traint hij voorlopig niet, uit angst om zijn vijf maanden oude zoontje te besmetten, dat ademhalingsproblemen heeft. "Ik zag wat reacties voorbijkomen die betrekking hadden op mijn zoon. Mensen zeiden: 'Ik hoop dat je zoon het coronavirus krijgt.' Dat is moeilijk. Als je erop reageert, weten mensen dat ze je hebben en gaan ze door", zegt Deeney tegen CNN Sport.
Coronavirus · één uur geleden
Politie betrapt (oud-)spelers Standard tijdens geheim duel
De Belgische politie heeft gisteren een einde gemaakt aan een wedstrijd in Wezet (in de gemeente Luik) waarbij meerdere profs aanwezig waren. Onder anderen Samuel Bastien, Mehdi Carcela (Standard Luik), Junior Edmilson (Al-Duhail) en Paul-José Mpoku (Al-Wahda) waren onder de circa zestig aanwezigen op het kunstgrasveld, meldt een plaatselijke politicus op Facebook. Daarmee overtraden ze uiteraard de coronaregels. "Juist deze spelers zouden het goede voorbeeld moeten geven", zo luidt het bijschrift.
Coronavirus · gisteren om 23:19
'KNVB en profclubs dicht bij akkoord over noodplan'
De KNVB en de 34 profclubs naderen een akkoord over de toekomst van het betaald voetbal, zo meldt het AD. Veel clubs werden vandaag in Zeist al ingelicht over de inhoud. Het noodplan behelst onder meer een solidariteitsmodel, waarbij een deel van de Europese gelden en de binnenlandse gelden van FOX Sports worden verdeeld onder clubs die geen Europees voetbal spelen.
Coronavirus · gisteren om 19:27
Vier nieuwe besmettingen in Premier League
In de Premier League zijn weer vier personen positief getest op het coronavirus. Het is onbekend om welke spelers of stafleden het gaat, maar de besmettingen zijn geconstateerd bij drie verschillende clubs. Bij twee eerdere massale testrondes in de Engelse competitie kwamen al zes positieve tests aan het licht.
Coronavirus · gisteren om 18:46
Zware straf voor Roemeense spelers bij spugen
Voetballers in de hoogste divisie van Roemenië krijgen een zware straf als ze op het veld spugen, als de competitie wordt hervat. Ze kunnen een schorsing van maximaal twaalf wedstrijden krijgen en moeten ook rekening houden met een geldboete. De Roemeense competitie wordt op 13 juni zonder publiek hervat.
Coronavirus · gisteren om 18:27
Brussel geeft groen licht voor Belgische bekerfinale
De kans is flink toegenomen dat de finale van het Belgische bekertoernooi toch kan doorgaan. Brussel geeft groen licht voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp FC in het Koning Boudewijnstadion op 1 of 2 augustus. In België is het seizoen weliswaar beëindigd vanwege de coronacrisis, maar de bekerfinale wordt nog wel afgewerkt.
Coronavirus · gisteren om 18:06
Spelers Bologna mogelijk in quarantaine
Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten moeten bij Bologna mogelijk in quarantaine. Een van de stafleden is waarschijnlijk besmet geraakt met het coronavirus. De spelers van de Italiaanse club moeten als voorzorgsmaatregel weer individueel en op verschillende tijden gaan trainen. Mocht het staflid daadwerkelijk positief zijn getest, dan moet het hele team twee weken in quarantaine.
Coronavirus · gisteren om 17:41
Ook Zwitserse competitie krijgt groen licht
In navolging van de Griekse competitie mag ook de Zwitserse competitie weer van start, zo besluit de regering van het Alpenland. In de Super League mag vanaf 6 juni weer gevoetbald worden, al vergaderen de clubs komende vrijdag nog over het moment waarop de 24e speeldag moet ingaan. FC Sankt Gallen gaat op dit moment aan kop in Zwitserland.
Coronavirus · gisteren om 17:21
Servische competitie vanaf begin juni hervat met publiek
In Servië wordt vanaf 1 juni weer publiek toegelaten bij voetbalwedstrijden. De toeschouwers zijn wel verplicht om minimaal 1 meter afstand van elkaar te houden. De Servische competitie wordt dit weekend weer hervat, maar bij 27e speelronde van de Superliga zijn nog geen supporters welkom.
Coronavirus · gisteren om 17:03
Besluit over WK waarschijnlijk pas eind juni
Het is nog altijd onduidelijk of de WK wielrennen van 20 tot en met 27 september in Zwitserland gehouden kunnen worden. De regering van het Alpenland besluit het verbod op evenementen met meer dan 1.000 mensen tot 31 augustus door te voeren. Over september zijn nog geen uitspraken gedaan. Hoogstwaarschijnlijk komt er op 24 juni, als er een nieuwe evaluatie volgt, wel uitsluitsel over de WK wielrennen in Martigny.
Coronavirus · gisteren om 15:27
Griekse competitie begin juni weer van start
De Griekse voetbalcompetitie wordt in het weekend van 6 en 7 juni hervat, zo besluit de regering van het Zuid-Europese land. De clubs in de Super League waren eerder onderling al tot een akkoord gekomen om het seizoen af te maken. De competitie gaat verder met de play-offs om de titel, waarin zes ploegen het tegen elkaar opnemen. Olympiakos ging riant aan kop toen het seizoen werd stilgelegd vanwege de coronacrisis. De andere acht ploegen spelen een nacompetitie in de strijd tegen degradatie.
Coronavirus · gisteren om 12:59
KNLTB: 'Spannende periode voor spelers'
De situatie van Lemoine staat uiteraard niet op zich. Veel andere tennissers maken zich zorgen over hun toekomst, nu er de komende periode amper wordt gespeeld. "Het is duidelijk dat zij nu een extra spannende periode ingaan", zegt technisch directeur Jacco Eltingh van de KNLTB. "Sommige spelers hebben netjes gespaard waardoor ze nu even vooruit kunnen, maar dat geldt niet voor iedereen. Vooral tennissers onderaan de ranglijst moeten bij zichzelf te rade gaan: ben ik bereid om te blijven investeren in tennis en ben ik daar ook goed genoeg voor?"
Coronavirus · gisteren om 12:48
Lemoine overweegt te stoppen door coronacrisis
Quirine Lemoine overweegt door een gebrek aan inkomen een punt achter haar loopbaan te zetten. "Al mijn inkomen komt voort uit prijzengeld en dat heb ik nu niet", zegt de huidige nummer 432 van de wereld in gesprek met NU.nl. "Ik moet dus goed kijken hoe ik mijn geld ga verdelen. Het helpt ook niet mee dat ik in augustus een appartement heb gekocht. Als dit te lang zo doorgaat, vrees ik dat ik moet stoppen", aldus de Woerdense.
Coronavirus · gisteren om 11:29
Albasini stelt pensioen uit vanwege coronacrisis
Michael Albasini maakt het wielerseizoen alsnog af. De 39-jarige Zwitser van Mitchelton-Scott zou eigenlijk stoppen van de Ronde van Zwitserland, die begin volgende maand zou worden verreden. Door de coronacrisis is de koers, net als vele anderen, afgelast. Albasini zegt op die manier geen afscheid te willen nemen. "Ik wil mijn loopbaan eindigen met een nummer op mijn rug", zegt hij tegen Cyclingnews. "Ik ga door tot na de zomer, wanneer het seizoen hervat wordt."
Coronavirus · gisteren om 08:43
De ontslagen Christian Abt biedt zijn excuses aan voor het inzetten van een professionele gamer bij de virtuele E-Prix in Berlijn. "We zijn te ver gegaan met dit idee. Als ik er kritisch op terugkijk, dan hebben we niet lang genoeg nagedacht over de consequenties en zijn we de mist ingegaan. Ik accepteer dan ook alle consequenties en bied mijn excuses aan. Maar deze pijn heb ik nog nooit gevoeld in mijn leven."
Ontslagen Formule E-coureur verklaart inzetten professionele gamer
Ontslagen Formule E-coureur verklaart inzetten professionele gamer
Coronavirus · gisteren om 07:22
KNVB praat met profclubs over toekomst
De KNVB begint vandaag vanaf 11.00 uur aan een tweedaagse sessie met alle 34 profclubs om te praten over de toekomst van betaald voetbal. De sector dreigt door de coronacrisis zo'n 400 miljoen euro te verliezen. De gesprekken zijn vandaag en morgen in groepen van vijf tot zes mensen per club om een nieuw fiasco zoals na het stopzetten van de competitie te voorkomen. Toen kwamen alle clubs via een videoverbinding samen voor onder meer een rommelige stemprocedure, die uiteindelijk een peiling bleek te zijn. De bond presenteert tijdens de nieuwe sessies een plan dat in samenwerking met de overheid is opgezet. De clubs mogen daarop schieten. De KNVB wil uiteindelijk met een plan komen dat zo breed mogelijk gedragen wordt. De presentatie volgt dan volgende week.
Coronavirus · dinsdag om 23:39
Klaasen verslaat wereldkampioen Wright en bereikt laatste acht Home Tour
Jelle Klaasen bereikt de kwartfinales van de PDC Home Tour. 'The Cobra' verliest van Cristo Reyes (6-5), maar blijft in de race door een zege op Ryan Murray (6-4). In een rechtstreeks duel met wereldkampioen Peter Wright rekent Klaasen af met de Schot (6-1) en stelt zo een plaats bij de laatste acht veilig.
Coronavirus · dinsdag om 22:51
NHL wil ijshockey als eerste teamsport in VS hervatten
De NHL wil ijshockey als eerste teamsport in de Verenigde Staten hervatten. Er ligt een plan om het restant van de competitie te schrappen en met 24 clubs direct naar de play-offs te gaan. De wedstrijden zullen na 1 juli plaatsvinden en in een beperkt aantal steden worden afgewerkt.
Coronavirus · dinsdag om 16:57
Heerenveen-aanvaller Mitchell van Bergen mist het gevoel om weer wedstrijden te spelen.
Coronavirus · dinsdag om 14:21
Zesdaagse Rotterdam gaat niet door
De Zesdaagse van Rotterdam in november gaat niet door. Het evenement wordt verplaatst naar december 2021. De baanwielrenners zouden dit jaar twee keer koersen in Ahoy, want in januari werd het evenement ook al gehouden, met Wim Stroetinga en Yoeri Havik als winnaars.
Coronavirus · dinsdag om 13:50
Ook Feyenoord levert salaris in
Spelers, staf en directie van Feyenoord leveren een deel van hun loon in zolang er zonder publiek gespeeld moet worden. Zo komen zij de club tegemoet in financieel zware tijden. Net als een groot deel van de Eredivisie-clubs doen de Rotterdammers dit volgens het voorstel van de FBO, al is er voor de grootverdieners bij de club een extra staffel toegevoegd en hoeven werknemers met een lager salaris procentueel iets minder af te staan. (1/3)
Coronavirus · dinsdag om 13:49
Feyenoord-captain Steven Berghuis is tevreden met het akkoord. "Dat ook wij als spelers een bijdrage zouden leveren, stond voor ons vanaf het eerste moment vast. Het is niet meer dan logisch dat wij onze bijdrage zouden leveren om hier met elkaar doorheen te komen." (2/3)
Coronavirus · dinsdag om 13:48
Begroting Feyenoord gaat 25 miljoen omlaag
Algemeen directeur Mark Koevermans voorspelt dat de begroting van Feyenoord komend seizoen met circa een derde (25 miljoen euro) wordt teruggeschroefd. "De afgelopen maanden hebben we al veel steun ervaren van onder meer de supporters en onze zakelijke relaties. Het is, voor we morgen de seizoenkaartencampagne starten, een mooi en heel belangrijk signaal dat we nu kunnen laten weten dat de directie, staf en spelers hun aanzienlijke bijdrage zullen leveren", aldus Koevermans. (3/3)
Coronavirus · dinsdag om 13:44
McLaren schrapt 1.200 banen
Het Britse autobedrijf McLaren schrapt vanwege de coronacrisis zo'n 1.200 banen, ruim een kwart van het totale werknemersbestand. De ontslagen worden verdeeld over het Formule 1-team, de productie van auto's voor op de openbare weg en de technische afdeling van het bedrijf.
Coronavirus · dinsdag om 11:07
Buchmann doet mee aan Everest-challenge
Emanuel Buchmann gaat zich tijdens de coronacrisis inzetten voor het goede doel. De nummer vier van de Tour de France van vorig jaar doet mee aan de Everest Challenge. Daarbij moeten renners 8.848 hoogtemeters overwinnen. Buchmann gaat dat doen in Tirol en hoopt 88.000 euro op te halen.
Coronavirus · dinsdag om 10:50
Ajaccio spant rechtszaak aan om te promoveren
AC Ajaccio kondigt aan een zaak te beginnen bij de burgerrechtbank om promotie naar de Ligue 1 af te dwingen. De club van Corsica stond derde in de Ligue 2 toen het seizoen beëindigd werd. De nummers één (Lorient) en twee (Lens) promoveren wél. Ajaccio hoopt minimaal een play-off te spelen met Troyes en Clermont, de nummers vier en vijf, om een plek in de Ligue 1.
Coronavirus · dinsdag om 10:16
UEFA geeft Roemenië uitstel
De UEFA heeft Roemenië een week uitstel verleend om met een plan te komen om de competitie af te ronden. De Europese bond wilde gisteren van alle lidstaten een plan krijgen. De overheid in Roemenië heeft de coronamaatregelen voor de zomer nog niet vastgesteld.
dinsdag om 09:26
'Britse sportevenementen droegen bij aan aantal coronadoden
Het doorgaan van Britse sportevenementen met publiek in maart heeft bijgedragen aan de ernst van de coronacrisis en het dodenaantal in het land. Dat zegt professor Tim Spector tegen de BBC. Onderzoek met behulp van data van miljoenen vrijwilligers heeft aangetoond dat het paardenracefestival Cheltenham (250.000 bezoekers) en de Champions League-wedstrijd tussen Liverpool en Atlético Madrid 'hotspots' waren voor het ontstaan van het virus.
Coronavirus · dinsdag om 09:01
Ook in de Serie A moet deze week duidelijk worden wanneer en hoe de competitie hervat wordt. Dit is het meest waarschijnlijke scenario:

  • 13 juni: Vier inhaalduels Atalanta-Sassuolo, Inter-Sampdoria, Verona-Cagliari en Torino-Parma.
  • 20 juni: Eerste volledige speelronde
Coronavirus · dinsdag om 08:51
Het is een belangrijke week voor de Premier League, die hoopt het seizoen te kunnen voltooien. Zo zien de komende dagen eruit:

  • Maandag en dinsdag: De laatste clubs ondergaan COVID-19-tests in de tweede testronde.
  • Woensdag: Clubs stemmen over ingaan 'Fase 2' in trainingen, waarbij contact weer is toegestaan.
  • Donderdag: Clubs vergaderen over Project Restart, mogelijk wordt datum van eerste wedstrijden bekend.
Coronavirus · dinsdag om 07:49
Bournemouth-doelman Ramsdale besmet met virus
De speler van Bournemouth die in het weekend positief testte op COVID-19, blijkt doelman Aaron Ramsdale. "Ik ben net zo voorzichtig geweest als voorheen, toen de lockdownmaatregelen nog strenger waren. Ik denk dat ik het virus bij het winkelen heb opgelopen", zegt de 22-jarige Engelsman. Ramsdale zal minimaal een week in thuisquarantaine moeten verblijven en kan pas weer meetrainen met zijn ploeg als hij negatief test.
Coronavirus · dinsdag om 07:34
Lyon-voorzitter Aulas vraagt regering in open brief competitie te hervatten
Voorzitter Jean-Michel Aulas van Olympique Lyon heeft maandagavond een open brief geschreven naar de Franse premier Édouard Philippe en de minister van Sport. De Fransman hoopt dat de regering besluit om de Ligue 1 alsnog af te maken. De competitie in Frankrijk lag al sinds maart stil door de coronacrisis en werd eind april definitief beëindigd, tot grote onvrede van Lyon.
Coronavirus · maandag om 23:03
Oostenrijk wil snel duidelijkheid geven over start F1-seizoen
De Formule 1 heeft nog altijd geen toestemming gekregen om het seizoen op 5 en 12 juli te starten met een dubbele race in Oostenrijk. De Oostenrijkse overheid hoopt echter snel met duidelijkheid te komen. "We zijn druk bezig met de beoordeling van het veiligheidsplan. De toetsing zit nu in de examenfase. We proberen zo snel mogelijk tot een besluit te komen", laat de verantwoordelijke minister van Volksgezondheid Rudolf Anschober op een persconferentie weten.
Coronavirus · maandag om 22:23
Ajax verbaasd over stappen AZ: 'Wisten van niets'
Ajax is verbaasd over de stappen die AZ heeft ondernomen om ten koste van de Amsterdammers een Champions League-ticket te bemachtigen. De Alkmaarders startten een procedure bij de UEFA, maar kregen nul op het rekest. "We hebben inderdaad regelmatig contact en zijn dus zeker verrast", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar bij De Telegraaf.
Coronavirus · maandag om 21:44
'Races in Silverstone kunnen doorgaan dankzij tussenkomst Johnson'
Premier Boris Johnson draagt zijn kabinet op om voor Formule 1-teams een uitzondering te maken op de strenge quarantaineregels in Engeland, schrijft The Times. Daarmee zouden de twee races in Silverstone, die op 26 juli en 2 augustus gehouden moeten worden, door kunnen gaan. De Grands Prix in Silverstone staan op losse schroeven omdat iedereen die vanuit het buitenland naar Groot-Brittannië reist, verplicht twee weken in quarantaine moet.
Coronavirus · maandag om 21:25
De UEFA heeft AZ terugverwezen naar de KNVB. De voetbalbond is niet van plan om AZ tegemoet te komen. "De UEFA heeft de club geantwoord dat het bepalen van de eindrangschikking een zaak van de lokale bond is", aldus Gudde. "De brief van AZ heeft geen aanleiding gegeven om onze beslissing te veranderen. Inmiddels hebben wij AZ schriftelijk laten weten dat de verdeling van de Europese tickets ongewijzigd blijft." (2/2)
Coronavirus · maandag om 21:23
Gudde verrast door procedure AZ
Eric Gudde is overvallen door AZ, dat bij de UEFA heeft aangeklopt om de eerste plaats in de Eredivisie op te eisen. "We zijn op de goede weg qua solidariteit, we maken stappen met de top vier, inclusief AZ. Vandaar dat onze verbazing groot is. We waren hier niet van op de hoogte", zegt de KNVB-directeur bij De Telegraaf. (1/2)
Coronavirus · maandag om 20:37
FC Utrecht levert flink dossier in bij UEFA: 'Club heeft zeer goede zaak'
FC Utrecht stuurt een flink dossier naar de UEFA op, met als inzet alsnog een bekerfinale tegen Feyenoord af te dwingen. De Domstedelingen willen dat die wedstrijd gewoon nog wordt gespeeld en dat er ook gestreden wordt om Europees voetbal. "De UEFA kijkt in de eerste plaats of de beker rechtmatig is stopgezet. Explore all options staat duidelijk in hun reglementen. Wij vinden dat dit niet is gebeurd", zegt Frans de Weger, een van de twee advocaten die FC Utrecht op de zaak heeft gezet, tegen de NOS.
Coronavirus · maandag om 20:00
De KNVB bevestigt dat AZ de procedure is gestart, maar stelt ook dat de uitkomst al vaststaat. "Wij hebben AZ laten weten dat er voor ons niets verandert. Wij hebben de verdeling van de Europese tickets doorgegeven op basis van drie criteria: transparantie, objectiviteit en sportiviteit. Wij houden de ranglijst aan en op nummer één staat Ajax."
Coronavirus · maandag om 19:13
'AZ start procedure bij UEFA om titel op te eisen'
Een opvallend bericht van Quote: AZ is een procedure gestart bij de UEFA om het kampioenschap alsnog op te eisen. Dat zou blijken uit documenten die het medium in handen heeft. AZ zou deze stap ondernemen om alsnog een rechtstreeks Champions League-ticket te bemachtigen. Ajax en AZ hadden evenveel punten voor de Eredivisie werd stilgelegd. Omdat de Amsterdammers een beter doelsaldo hadden, kregen zij van de KNVB het 'beste' Champions League-ticket. AZ won beide ontmoetingen met Ajax.
Coronavirus · maandag om 17:55
Engelse Women's Super League gestaakt, nog geen duidelijkheid over titel
De FA Women's Super League is per direct gestaakt vanwege de coronacrisis. Het bestuur van de hoogste competitie in het Engelse vrouwenvoetbal acht het verstandiger om het seizoen niet af te maken. "Deze beslissing is na overweldigende feedback van de clubs genomen in het belang van het vrouwenvoetbal. Dit stelt ook de clubs, het bestuur en de FA in staat om de voorbereiding op volgend seizoen alvast te beginnen", staat in een verklaring op de website van de FA.
Coronavirus · maandag om 17:35
25 mei 2005: Gravelspecialist Rafael Nadal verslaat Lars Burgsmüller en wint zo zijn eerste partij op Roland Garros. De dan achttienjarige Spanjaard schrijft het toernooi anderhalve week later op zijn naam.