Door het coronavirus zijn bijna alle sportwedstrijden in de komende tijd afgelast of uitgesteld. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Coronavirusgisteren om 21:52
Geen besmettingen bij zesde testronde Premier League
Bij de zesde testreeks op het coronavirus in de Premier League zijn geen besmettingen vastgesteld. De afgelopen twee dagen werden in totaal 1.195 spelers en stafleden getest. De vorige testronde leverde nog een besmetting bij Tottenham Hotspur op. In totaal testten er dertien spelers en/of stafleden positief in de Premier League.
Coronavirusgisteren om 20:49
Voormalig Braziliaans international Fred fietst 600 kilometer naar zijn nieuwe club Fluminense. Met zijn tocht zamelde hij duizenden voedselpakketten in voor arme gezinnen.
Braziliaanse spits Fred fietst 600 kilometer naar nieuwe club
Braziliaanse spits Fred fietst 600 kilometer naar nieuwe club
Coronavirusgisteren om 20:37
Trainer Fiorentina hersteld van coronavirus
Fiorentina-trainer Giuseppe Iachini is ook besmet geraakt met het coronavirus, zo laat voorzitter Rocco Commisso van de Italiaanse club weten. De 56-jarige Italiaanse coach is ondertussen weer volledig hersteld en is ook weer van de partij tijdens de trainingen in Florence.
Coronavirusgisteren om 14:01
Barcelona heeft Su谩rez terug voor herstart
Luis聽Su谩rez is weer inzetbaar voor FC Barcelona. De aanvaller uit Uruguay werd in januari geopereerd aan zijn聽rechterknie en dat leek ook meteen het einde van het seizoen voor hem, maar door de coronacrisis kan聽Su谩rez weer ingezet worden door de Catalaanse club. De medische staf heeft groen licht gegeven voor een rentree. Barcelona hervat het seizoen in La Liga volgende week zaterdag op bezoek bij Real Mallorca.
Coronavirusgisteren om 12:20
Djokovic is zeker niet de eerste tennisser die kritisch kijkt naar plannen om het seizoen te hervatten. Eerder deze week benadrukte Rafael Nadal dat er geen haast moet worden gemaakt. De Spanjaard noemde een vaccin tegen het coronavirus zelfs "de sleutel" tot een hervatting van het professionele tennis. "Dan pas kunnen we echt reizen en spelen zonder angst. Mijn gevoel is nu dat we nog iets langer moeten wachten. Stap voor stap", zei de nummer twee van de wereld. (2/2)
Coronavirusgisteren om 12:15
Djokovic noemt protocol voor US Open 'onmogelijk en extreem'
Novak Djokovic heeft weinig zin in een US Open als die doorgaat op de manier zoals nu het plan is. Volgens de nummer 茅茅n van de wereld is het protocol extreem en is het voor hem bijna onmogelijk om zich aan de voorschriften te houden.聽"Mij is verteld waar we ons aan moeten houden tijdens de US Open, en dat is extreem. We hebben geen toegang tot Manhattan, moeten slapen in hotels bij het vliegveld en worden twee tot drie keer per week getest." (1/2)
Coronavirusgisteren om 11:00
Het kabinet moet instemmen met het noodplan van de KNVB om maximaal 140 miljoen euro overheidssteun te geven aan het betaald voetbal.
Coronavirusvrijdag om 23:16
Aspinall eerste winnaar PDC Home Tour
Nathan Aspinall kroont zich tot eerste winnaar van de PDC Home Tour. De 28-jarige Engelsman wint in de finaleronde alle wedstrijden, waaronder van de Nederlander Jelle Klaasen (6-3), en laat daarmee onder anderen Gary Anderson achter zich in de strijd om de titel bij het digitale dartstoernooi.
Coronavirusvrijdag om 22:40
Klaasen verliest ook laatste partij van Gary Anderson
De finaleronde van de PDC Home Tour draait voor Jelle Klaasen uit op een sof. De 35-jarige Alphenaar verliest ook de derde partij in het virtuele dartstoernooi, met 3-6 van Gary Anderson, en blijft daardoor met lege handen achter. Eerder moest Klaasen zich al gewonnen geven tegen Nathan Aspinall (3-6) en Jonny Clayton (2-6).
Coronavirusvrijdag om 22:00
Van Rijn over KNVB-plan: 'Huiswerk te doen'
Minister Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vindt het noodplan dat de KNVB vandaag voor het betaald voetbal indiende "realistisch en gedegen". Dat laat de bestuurder weten aan De Telegraaf. "Eind juni komen we weer bij elkaar om verder te praten. Dan heb ik naar verwachting ook inzage in de adviezen van het OMT of er eerder dan 1 september weer volledig getraind kan worden en of oefenwedstrijden eerder kunnen plaatsvinden. We hebben dus aan beide kanten nog wat huiswerk te doen."
Coronavirusvrijdag om 21:46
Klaasen definitief uitgeschakeld voor titel Home Tour
Jelle Klaasen is definitief uitgeschakeld in de strijd om de titel in de PDC Home Tour. De 35-jarige Alphenaar verliest ook de tweede partij in de finaleronde van het virtuele dartstoernooi, met 6-2 van Jonny Clayton, en kan daardoor definitief niet meer als eerste eindigen. Klaasen moest zich eerder deze avond al gewonnen geven tegen Nathan Aspinall.
Coronavirusvrijdag om 21:31
Jelle Klaasen is begonnen aan zijn tweede partij in de finaleronde van de PDC Home Tour. Alleen een zege op de Welshman Jonny Clayton volstaat om nog een sprankje hoop te houden op de eindzege in het virtuele dartstoernooi. Klaasen verloor een uur geleden de openingspartij van Nathan Aspinall.
Coronavirusvrijdag om 21:30
Ook vijf wissels toegestaan in Serie A
Ook in de Serie A zijn voor het restant van het seizoen vijf wissels toegestaan, zo heeft de Italiaanse bond FIGC bepaald. Daarmee volgt de Italiaanse competitie het voorbeeld van de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga, waar eerder ook al de extra wisselmogelijkheden werden ingevoerd. De spelregelcommissie van de FIFA, de IFAB, stelde de tijdelijke maatregel voor om de spelers fysiek niet te zwaar te belasten. De Serie A wordt na een afwezigheid van ruim drie maanden op 20 juni hervat.
Coronavirusvrijdag om 20:58
Klaasen verliest openingspartij bij PDC Home Tour
Jelle Klaasen kan de titel bij de PDC Home Tour al uit zijn hoofd zetten. De Alphenaar verliest de openingspartij in de finaleronde van het virtuele dartstoernooi met 6-3 van Nathan Aspinall.
Coronavirusvrijdag om 20:48
Jelle Klaasen begint slecht aan de finaleronde van de PDC Home Tour. De Alphenaar komt in de openingspartij tegen Nathan Aspinall al snel op een 3-0-achterstand en staat dus direct voor een inhaalrace.
Coronavirusvrijdag om 20:26
Deze partijen staan vanavond op het menu in de finaleronde van de PDC Home Tour:

20.30 uur: Nathan Aspinall-Jelle Klaasen
21.00 uur: Gary Anderson-Jonny Clayton
21.30 uur: Jelle Klaasen-Jonny Clayton
22.00 uur: Nathan Aspinall-Gary Anderson
22.30 uur: Gary Anderson-Jelle Klaasen
23.00 uur: Jonny Clayton-Nathan Aspinall

Best of 11 legs
Coronavirusvrijdag om 19:34
'Clubs failliet als overheid geen financi毛le steun geeft'
Mochten er een heel seizoen geen supporters welkom zijn bij voetbalwedstrijden en de overheid geen financi毛le steun geven, gaan meerdere clubs in het Nederlandse profvoetbal failliet als gevolg van de coronacrisis. Dat zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, bij聽FOX Sports. "De situatie is penibel. Als er een heel seizoen geen publiek welkom is en er zijn geen hulplijnen, dan gaan we dat niet overleven."
Coronavirusvrijdag om 19:16
Profvoetbal vraagt maximaal 140 miljoen noodsteun
Het profvoetbal vraagt voor maximaal 140 miljoen euro aan overheidssteun om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden. Dat laat Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, weten aan de聽NOS. De overige 200 miljoen euro aan schade wordt door de sector zelf opgelost.聽"Als we een heel seizoen zonder publiek spelen, komt het vangnet dat we van de overheid nodig hebben maximaal uit op 140 miljoen", aldus Gudde. "Dat wordt al minder als de huidige NOW-regeling wordt doorgetrokken en als we toch al eerder met publiek kunnen spelen." (1/2)
Coronavirusvrijdag om 19:15
'Reactie van minister op plan was positief'
Gudde diende eerder vandaag namens alle partijen rondom het betaald voetbal een noodplan in bij verantwoordelijk minister Martin van Rijn om de coronacrisis door te komen. "We hebben het plan uitvoerig kunnen bespreken. De reactie van de minister was gelukkig positief", aldus Gudde. "Hij vond het een realistisch en gedegen plan en is blij dat we als sector zelf al veel doen." (2/2)
Coronavirusvrijdag om 19:08
'KNVB wil op 1 januari weer volle stadions'
De KNVB heeft 1 januari 2021 als stip aan de horizon gezet waarop publiek weer volledig welkom is bij wedstrijden in het profvoetbal. Dat blijkt uit het noodplan dat de voetbalbond vandaag overhandigde aan het kabinet en waarvan聽De Telegraaf een samenvatting in handen heeft. De KNVB zou in stapjes willen toewerken naar het openstellen van de stadions. Eerst zou een gedeelte van het publiek worden toegelaten. De voetbalbond hoopt in september de profcompetities te kunnen hervatten zonder publiek.
Coronavirusvrijdag om 17:30
World Matchplay eerste dartstoernooi sinds corona
De World Matchplay wordt het eerst televisietoernooi in het darts dat wordt gehouden sinds de uitbraak van het coronavirus. De PDC meldt dat het toernooi van 18 tot en met 26 juli wordt gehouden in het Engelse Blackpool. De dartsbond hoopt dat er ook publiek welkom is. De PDC krijgt daar op 4 juli uitsluitsel over van de Britse overheid. Het deelnemersveld is nog niet bekendgemaakt.
Coronavirusvrijdag om 15:50
Sancho en Akanji beboet voor bezoek thuiskapper
Jadon Sancho en Manuel Akanji van Borussia Dortmund zijn door de Duitse competitieorganisator DFL beboet voor het overtreden van de coronarichtlijnen bij het bezoek van thuiskapper Winnie Nana Karkari. Karkari plaatste foto's van de knipbeurten van de spelers op Instagram, waarop te zien was dat de kapper en de spelers geen mondkapje droegen tijdens het knippen, terwijl dat in Duitsland wel verplicht is. Borussia Dortmund had de spelers eerder al hierop aangesproken. Opvallend is dat vier andere spelers, die ook Karkari lieten langskomen, niet beboet zijn door de DFL. De hoogte van de boete is niet bekendgemaakt.
Coronavirusvrijdag om 15:45
Seizoenkaarthouders met pasfoto's op shirt Royal Antwerp
Een opmerkelijke actie bij Royal Antwerp. Supporters die voor komend seizoen een seizoenkaart nemen bij de club uit de Belgische Jupiler Pro League, prijken met hun pasfoto op het rugnummer van het wedstrijdshirt. Met de actie probeert Royal Antwerp seizoenkaarthouders te verleiden om hun abonnement ondanks de onzekerheden rondom het coronavirus te verlengen.
Coronavirusvrijdag om 15:30
KNWU: Goede hoop dat NK tijdrijden dit jaar plaatsvindt
De KNWU heeft goede hoop dat het NK tijdrijden dit jaar nog kan plaatsvinden in Emmen. De wielerbond is op dit moment nog in gesprek met organisator聽Jansen Event Sportmanagement en de gemeente Emmen over een exacte datum, maar verwacht die binnenkort bekend te maken. "Uiteraard zijn we hierbij in grote mate afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen", aldus organisator Wim Jansen. De overheid heeft alle sportwedstrijden tot 1 september verboden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Coronavirusvrijdag om 15:08
Bij AZ slaat verveling toe door aangepaste trainingen
Bij AZ slaat langzaam de verveling toe nu de spelers nog steeds in aangepaste vorm trainen. Door de coronacrisis moeten alle Nederlanders sporters 1,5 meter afstand van elkaar houden op het trainingsveld. "Als je heel lang met aangepaste vormen en zonder weerstand moet trainen, neemt het enthousiasme af", constateert trainer Arne Slot in聽De Telegraaf. "Daarom hopen we dat we op korte termijn te horen krijgen dat we weer met weerstand mogen gaan trainen, zodat we in het komende blok ook echte partijen kunnen spelen."
Coronavirusvrijdag om 14:03
Chelsea-vrouwen ondanks tweede plaats kampioen in Engeland
Vreemd maar waar: de vrouwen van Chelsea zijn door de Engelse voetbalbond (FA) tot kampioen van de Women's Super League uitgeroepen, terwijl ze bij het stilleggen van de competitie op de tweede plaats stonden. De Londense club stond met 茅茅n wedstrijd minder gespeeld een punt achter op koploper Manchester City. De FA besloot vandaag echter om de titel toe te kennen op basis van puntgemiddelde per wedstrijd, en dus komt Chelsea als winnaar uit de bus. Het Arsenal van Oranje-internationals Vivianne Miedema, Dani毛lle van de Donk en Jill Roord eindigt als derde en grijpt net naast deelname aan de Champions League. De vrouwen van Liverpool degraderen en maken plaats voor Aston Villa.
Coronavirusvrijdag om 11:08
'KNVB-top stemt in met salarisverlaging'
In navolging van vrijwel de volledige Eredivisie en Eerste Divisie doet ook de KNVB-top, inclusief bondscoach Ronald Koeman, een loonoffer om de klappen van de coronacrisis op te kunnen vangen. Dat valt op te maken uit een verklaring die de voetbalbond vanmorgen heeft verspreid naar diverse media. Volgens聽De Telegraaf doet voorzitter Just Spee zelfs volledig afstand van zijn salaris. De KNVB stelt in de verklaring dat de bond een voorbeeldfunctie heeft en om die reden niet kan achterblijven bij de clubs die eerder al een tijdelijke salarisverlaging doorvoerden. Hoeveel Koeman en consorten inleveren en voor hoelang de regeling geldt, geeft de voetbalbond niet prijs.
Coronavirusvrijdag om 10:45
Beslissing over doorgaan Olympische Spelen vermoedelijk in maart
In de lente van 2021 wordt vermoedelijk definitief besloten of de Olympische Spelen in Tokio kunnen doorgaan. Dat heeft alles te maken met hoe het coronavirus zich ontwikkelt, zegt Toshiaki Endo, een van de vicepresidenten van de organisatie.聽"We zullen als organisatie een beslissing moeten nemen die rekening houdt met de situatie", zei hij vrijdag tegen聽Kyodo News. "Het is daarom nu nog veel te vroeg om te bepalen of de Spelen door kunnen gaan. Wat betreft de ontwikkeling van het coronavirus kunnen we nu alleen nog maar uitgaan van schattingen."
Coronavirusvrijdag om 09:00
NHL-teams vanaf maandag weer in kleine groepjes het ijs op
In navolging van de NBA en de MLS is ook de hervatting van de ijshockeycompetitie NHL aanstaande. De teams mogen, onder bepaalde voorwaarden, vanaf komende maandag weer in kleine groepjes trainen. Dat gebeurt op vrijwillige basis: spelers die in verband met het virus nog liever thuis blijven, zijn niet verplicht om te komen. Eerder werd duidelijk dat de NHL van plan is om tijdens de herstart van de competitie direct te beginnen met de play-offs, met daarin 22 in plaats van de gebruikelijke 16 teams. Over dat voorstel moet door de spelersvakbond nog worden gestemd.
Coronavirusdonderdag om 18:37
Keukeleire hersteld van coronavirus
Jens Keukeleire blijkt besmet te zijn geweest met COVID-19. De Belgische wielrenner van EF Pro Cycling is inmiddels weer hersteld. "Ik heb mij een paar weken geleden laten testen en ik heb het virus gehad", zegt hij tegen Sporza. "Ik voel nu sinds een drietal weken dat alles weer normaal is. Mijn lichaam reageert weer normaal op de prikkels die ik geef. De beentjes draaien weer goed. Ik ben blij dat ik er niets aan heb overgehouden."
Coronavirusdonderdag om 17:40
'Ook kort F1-seizoen telt als WK'
Als het Formule 1-seizoen beperkt blijft tot de acht races in Europa die nu op de kalender staan, mag de winnaar zich gewoon wereldkampioen noemen. Hoewel in de regels staat dat er op minimaal drie continenten moet worden geracet, geldt de coronacrisis als uitzondering op die regel, zegt Formule 1-directeur Ross Brawn tegen Motorsport. "In theorie gelden de acht races als kampioenschap." Er wordt nog altijd gekeken naar races buiten Europa, maar Brawn durft nog niet al te ver vooruit te kijken. "De situatie verandert namelijk met de dag."
Coronavirusdonderdag om 17:23
'Spurs' sluiten lening van 175 miljoen pond af
Tottenham Hotspur maakt aanspraak op een speciale lening, bedoeld voor bedrijven die hard zijn getroffen door het coronavirus. De club uit de Premier League vreest door de crisis zo'n 200 miljoen pond (222 miljoen euro) mis te lopen en wil daarom een lening van 175 miljoen pond afsluiten om de kosten te dekken. De lening is bedoeld om kosten rond het stadion te dekken, dus kan niet worden gebruikt voor bijvoorbeeld transfers.
Coronavirusdonderdag om 17:02
DTM-seizoen verder vertraagd
Het seizoen in de DTM kan zo goed als zeker niet beginnen in het weekend van 10 tot en met 12 juli. De gemeente Neurenberg geeft geen toestemming om de toerwagenrace te houden op de Norisring. Alle grote sportevenementen in Duitsland zijn tot 1 september verboden, al is er wel een uitzondering voor voetbal gemaakt. De eerstvolgende race op de DTM-kalender is die op het circuit van Spa-Francorchamps begin augustus. Robin Frijns is de enige Nederlandse coureur in het kampioenschap.
Coronavirusdonderdag om 15:23
Ook in Premier League vijf wissels
Net als in de Bundesliga mag voor de rest van het seizoen ook in de Premier League vijf keer gewisseld worden. Bovendien wordt het aantal reservespelers dat op de bank mag zitten opgevoerd van zeven naar negen. De regelwijziging werd onlangs door spelregelcommissie IFAB aangedragen en door de FIFA goedgekeurd. Door de coronacrisis wordt de rest van de competities in een korter tijdsbestek afgewerkt, waardoor spelers meer wedstrijden spelen en minder rust hebben.
Coronavirusdonderdag om 15:10
W Series voor dit jaar geschrapt
De W Series, het formulewagenkampioenschap voor vrouwen, gaat dit jaar niet door. De acht races uit het kampioenschap zijn vanwege het coronavirus geschrapt. De klasse heeft wel grootse plannen voor volgend jaar aangekondigd. Er zullen in 2021 twee races worden verreden tijdens de Formule 1. Dat gebeurt bij de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin en de Grand Prix van Mexico in Mexico-Stad. Met Beitske Visser is er 茅茅n Nederlandse actief in de klasse. Zij eindigde vorig jaar als tweede in het kampioenschap.