PRAAG - Het is nog onzeker of Milan Baros zaterdagavond met Tsjechië kan meespelen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal. De ploeggenoot van Wilfred Bouma bij Aston Villa heeft last van zijn achillespees, maakte bondscoach Karel Brückner in Praag bekend.

Zijn selectie werd dinsdag verder uitgedund door het afvallen van Vladimir Smicer. De middenvelder van Girondins Bordeaux probeerde het wel tijdens de training, maar haakte al na enkele rondjes joggen af. Hij ondervond te veel hinder van een dijbeenkwetsuur en besloot geen risico te nemen. "Ik loop lang genoeg mee om te weten dat bij dit soort duels alleen fitte spelers op het veld kunnen staan", zei Smicer.

Behandeling

De blessure van Baros is een grotere slag voor de Tsjechen. "Ik dacht dat hij sneller zou herstellen", aldus Brückner. "Hij wordt de komende dagen intensief behandeld en dan zien we wel of hij op tijd fit is."

Galasek

Behalve met de mogelijke absentie van Baros, kampt Tsjechië tegen Nederland in ieder geval met het gemis van Jan Koller, Marek Jankulovski en Vratislav Lokvenc, die allen net als Smicer geblesseerd zijn. Aanvoerder Tomas Galasek kan waarschijnlijk wel in de basis beginnen. De Ajacied heeft nog maar een beetje last van een gekneusde voet. Volgens de artsen zat hij dinsdag op 95 procent.