AMSTERDAM - Na overwinningen eerder dit seizoen op PSV en Feyenoord heeft NAC ook van Ajax gewonnen. De club uit Breda versloeg de Amsterdammers in de ArenA met 3-1.

Van der Vaart bracht Ajax in de achtste minuut nog wel op voorsprong. Cristiano maakte in de dertigste minuut gelijk. Stewart (50e minuut) en opnieuw Cristiano (65e minuut) bepaalden na rust de eindstand op 1-3.

Ajax heeft slechts één van de laatste zes officiële duels gewonnen. Door de tweede competitienederlaag van de Amsterdammers heeft Feyenoord twee verliespunten minder dan Ajax.

Competitierecord

In de dertiende wedstrijd van de KPN Eredivisie heeft FC Utrecht zondag De Graafschap overklast en een competitierecord gevestigd. Het werd in de Galgenwaard 6-0. Bij rust was het al 3-0 door doelpunten van Kuyt (2) en Van den Bergh.

Na rust scoorden Zwaanswijk, nogmaals Van den Bergh en Van Mol. Deze 6-0 is de grootste overwinning van het seizoen. Het record stond met 5-0 op naam van drie clubs: Feyenoord (tegen Sparta), Ajax (NEC) en Heerenveen (NAC).

Slotfase

FC Groningen heeft in de strijd tegen degradatie met 4-2 gewonnen van hekkensluiter Fortuna Sittard. De invallers Hugo en Curovic beslisten het slechte duel in het Oosterpark in de slotfase.

Fortuna Sittard kwam zondagmiddag al na drie minuten op voorsprong via Cramb. Drent zorgde vervolgens voor de 1-1 en 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Landerl bepaalde de ruststand op -2.

/DOSSIEREredivisie