Edwin Straver wordt woensdag per vliegtuig naar Nederland gebracht om hier te worden opgenomen in een ziekenhuis, meldt Omroep Brabant. De toestand van de motorrijder, die afgelopen donderdag ten val kwam, is nog altijd onverminderd kritiek.

De 48-jarige Straver kwam in de 379 kilometer voorlaatste etappe van Shubaytah naar Haradh ongelukkig neer na een crash en brak een nekwervel.

Zijn partner liet een dag later in een verklaring aan Motorsport.com weten dat Straver ongeveer tien minuten geen hartslag heeft gehad en dat hij ter plekke gereanimeerd moest worden door het medische team, dat snel ter plaatse was. "Edwin is er slecht aan toe. Het is afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt", aldus de partner van Straver vrijdag.

Straver is vervolgens naar een ziekenhuis in de Saoedische hoofdstad Riyad gebracht, waar hij de afgelopen dagen verbleef. Daar werd geconstateerd dat de coureur uit het Brabantse Rijswijk een van zijn bovenste nekwervels heeft gebroken.

Straver was bezig aan derde Dakar Rally

Er is verder niets bekend over Stravers verwondingen, behalve dat hij in kritieke toestand verkeert. Hij was bezig aan de derde Dakar Rally uit zijn loopbaan. Hij eindigde vorig jaar als eerste in het zogenoemde kistrijdersklassement.

In die klasse doen coureurs mee die ervoor kiezen om alleen met een kistje met basisbenodigdheden en zonder hulp van buitenaf de woestijn in te gaan. De 41e editie van de Dakar Rally eindigde afgelopen vrijdag.