NEW YORK - Amelie Mauresmo uit Frankrijk zorgde woensdag voor de enige stunt bij de US Open. Zij voorkwam dat de halve finales bij de vrouwen een volledig Amerikaanse aangelegenheid zou worden. Zij versloeg Jennifer Capriati in drie sets met 4-6 7-6 6-3.
Amelie Mauresmo
US Open

In de halve eindstrijd ontmoet zij titelhoudster Venus Williams. De tweevoudig titelhoudster versloeg woensdagavond veterane Monica Seles, 6-2 6-3. De andere wedstrijd gaat tussen Lindsay Davenport en favoriete Serena Williams. De derde finale in een grandslam tussen de Williams Sisters dit jaar kwam akelig dichtbij.

Vertragende tactiek

Amélie Mauresmo paste met succes vertragende tactieken toe tegen Capriati die van haar tenniswedstrijd zoals gewoonlijk een race tegen de klok wilde maken. Staan, bal opgooien en slaan. Zo maakte de kampioene van de Australian Open veel korte metten. Vroeger ook van Mauresmo. Tegenwoordig niet meer.

De Française, spelend met een zware bandage om het linker dijbeen, brak het ritme van de geïrriteerde Capriati onder het voorwendsel dat zij meer tijd nodig had te herstellen van de slagenwisselingen.

Tijdrekken

Nadat Capriati de eerste set met 6-4 had gewonnen, rekte Mauresmo steeds meer tijd. Tot wanhoop van de Amerikaanse die zich zichtbaar ergerde en het hoofd verloor. In de tiebreak van de tweede set kon Capriati een matchpoint niet verzilveren en voelde zij de wedstrijd uit haar vingers glippen. Mauresmo sloeg toe en greep de partij.

Ziedend

Capriati was ziedend, jammer dat ze deze partij nooit meer had mogen verliezen, maar waagde het niet een kwaad woord over haar tegenstandster te zeggen. Mauresmo prees zich gelukkig met de halve finale, zei ook niets lelijks terug maar vond wel dat tactieken nu eenmaal bij een wedstrijd horen.

Hun wedstrijd gaf het vrouwentennis een stuk spanning. In New York gingen al stemmen op dat het vrouwentennis net zo saai is als Formule 1 autoracen. Het enige verschil is dat ze daar er Ferrari's hebben.

Venus Williams


Venus Williams