Feyenoord heeft zondagmiddag een 0-2-achterstand tegen RKC Waalwijk omgebogen in een 3-2 overwinning. Marcos Senesi maakte vlak voor tijd de winnende treffer in De Kuip.

De Rotterdammers kenden een dramatische start tegen de hekkensluiter, waardoor de 0-2-tussenstand al na negentien minuten op het scorebord stond. Darren Maatsen en Sylla Sow scoorden voor RKC.

Via goals van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson kwam Feyenoord nog voor rust terug tot 2-2, maar daar leek het na een groot aantal gemiste kansen bij te blijven. Pas vijf minuten voor tijd kopte Senesi een vrije trap binnen en bezorgde de ploeg van trainer Dick Advocaat zo alsnog de overwinning.

Door de zege heeft Feyenoord onder Advocaat nu de volle zes punten gepakt in de Eredivisie sinds de Hagenaar anderhalve week Jaap Stam opvolgde. De Rotterdamse club is opgeklommen naar de tiende plaats, terwijl RKC Waalwijk stijf onderaan blijft staan.

De Waalwijkers wonnen vorige week tegen Heracles Almelo (2-0) hun eerste wedstrijd van het seizoen, maar hebben nog altijd vijf punten achterstand op nummer zeventien VVV-Venlo.

Vreugde bij RKC na de verrassende 0-2. (Foto: Pro Shots)

Sinisterra valt geblesseerd uit

Senesi had tegen RKC voor het eerst een basisplaats onder Advocaat. De Argentijn, die afgelopen zomer voor zeven miljoen euro overkwam van San Lorenzo, mocht starten omdat Edgar Ié donderdag geblesseerd raakte in de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys (1-1).

Pijnlijk voor de 22-jarige Senesi was dat Feyenoord bij zijn basisdebuut onder Advocaat al snel tegen een achterstand aankeek. Na zestien minuten tekende Maatsen voor de verrassende 0-1 van RKC.

Vijf minuten later werd het nog erger voor Feyenoord. Sow omspeelde jongeling Lutsharel Geertruida, die de geblesseerde Rick Karsdorp verving als rechtsback, en schoot onder keeper Kenneth Vermeer door de 0-2 binnen.

De pijnlijke tussenstand zorgde ervoor dat Feyenoord ten aanval trok in de hoop de schade snel te kunnen repareren. Dat lukte aardig. Op aangeven van Luis Sinisterra schoot Jørgensen in de 25e minuut raak (1-2).

Het was meteen de laatste actie van Sinisterra, die geblesseerd naar de kant moest. Hij werd vervangen door Larsson die kort voor rust verantwoordelijk was voor de 2-2. De Zweed was trefzeker met een vrije trap, die door de RKC-muur van richting werd veranderd.

Sam Larsson viel al voor rust in en maakte de 2-2. (Foto: Pro Shots)

Gefrustreerde Spierings krijgt rood

Na rust ging Feyenoord gretig op jacht naar meer. Er kwamen kansen voor Orkun Kökçü en Jens Toornstra, maar de bal ging er niet in. De Waalwijkers mochten doelman Etienne Vaessen dankbaar zijn, al kreeg hij hulp van de paal bij een kopbal van Berghuis. Bovendien werd een inzet van Jørgensen van de lijn gehaald door RKC-captain Daan Rienstra.

Door al die gemiste kansen leek Feyenoord op weg naar puntenverlies, tot uitgerekend Senesi vijf minuten voor tijd een vrije trap van Berghuis binnenkopte (3-2).

De frustratie over de late Feyenoord-goal was zichtbaar bij RKC en het werd nog even grimmig. Scheidsrechter Danny Makkelie wilde de protesterende Stijn Spierings geel geven, maar dat werd rood omdat de RKC-middenvelder de kaart uit zijn handen sloeg.

Vaessen had het nog aan de stok met Berghuis, die ook nog dicht bij de vierde Rotterdamse goal was. De captain raakte de lat, waardoor het 3-2 bleef in De Kuip en Senesi de boeken in gaat als matchwinner.

Marcos Senesi maakte zijn eerste goal voor Feyenoord. (Foto: Pro Shots)