Riechedly Bazoer traint vanaf maandag weer mee met de A-selectie van Vitesse. De middenvelder heeft excuses gemaakt, waarna hij in genade is aangenomen door de Arnhemse club.

"Ik wil via deze weg mijn excuses aanbieden voor wat er is gebeurd. Ik baal ervan dat ik de club, de staf en het team in een kwaad daglicht heb gesteld", schrijft Bazoer maandag in een verklaring op Twitter

"Ik ben blij dat het team mij na mijn excuses weer accepteert in de groep en mij de kans heeft geboden om terug te keren. Ik ga aan mijn problemen werken. Daarnaast wil ik het verleden achter mij laten en op een positieve manier vooruitkijken."

De 23-jarige Bazoer werd woensdag van de training van Vitesse gestuurd na een conflict met aanvaller Jay-Roy Grot. Hij richtte zich volgens omstanders daarna ook tot trainer Leonid Slutsky. "Fuck off, I don't want to play for your team (Rot op, ik wil niet voor jouw team spelen, red.)", zou Bazoer tegen zijn Russische coach gezegd hebben.

Vitesse maakte daarop donderdag bekend dat Bazoer voorlopig geen deel zou uitmaken van de selectie en de zesvoudig Oranje-international ontbrak zaterdag dan ook in de GelreDome voor het duel met ADO Den Haag. Zonder Bazoer verloor Vitesse met 0-2 van de Haagse club.

Jay-Roy Grot (links) en Riechedly Bazoer (rechts) in augustus tijdens een training van Vitesse. (Foto: Pro Shots)

Vitesse speelt dinsdag tegen De Graafschap

Dinsdag komt Vitesse weer in actie. De nummer vier van de Eredivisie speelt dan om 18.30 uur tegen De Graafschap in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Slutsky zei zaterdag nog dat Bazoer dan niet in actie zal komen, maar daar komt hij op terug. "Het hoofdstuk is nu afgesloten", aldus de Rus op de site van Vitesse.

Captain Bryan Linssen zei na de nederlaag tegen ADO al dat de deur wat betreft de spelers nooit dichtgaat voor Bazoer. "Hopelijk krijgt hij hulp, zodat dit hem in de rest van zijn carrière niet meer overkomt", voegde hij daaraan toe.

Bazoer staat nog tot medio 2022 onder contract bij Vitesse en speelde tot dusver negen Eredivisie-wedstrijden voor de club waarin hij twee keer scoorde. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor FC Utrecht en FC Porto, al kreeg hij bij de Portugese club geen speeltijd in de hoofdmacht.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie