Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort zijn er zondag beiden niet in geslaagd om de halve finales van het EK darts te bereiken. De Zwaan verloor in het Duitse Göttingen van Michael Smith en Van der Voort was niet opgewassen tegen Gerwyn Price.

De Zwaan ging met 5-10 onderuit tegen Smith. 'The Black Cobra' kwam in de achtste leg een break achter tegen de verliezend finalist van het laatste WK en wist die achterstand niet meer weg te werken.

Van der Voort moest met 8-10 zijn meerdere erkennen in Price. 'The Dutch Destroyer' hield tot en met 6-6 gelijke tred met de Welshman en maakte vervolgens de eerste break in de partij meteen ongedaan. In de achttiende leg moest hij zich alsnog gewonnen geven.

Het EK werd uiteindelijk gewonnen door Rob Cross. De Engelsman was in de finale met 11-6 te sterk voor Price. Eerder dit jaar won de wereldkampioen van 2018 ook het World Matchplay.

Van Gerwen sneuvelde in eerste ronde

Michael van Gerwen werd donderdag al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Brabander, die het toernooi vier keer op zijn naam schreef, liet zich verrassen door Ross Smith.

Het EK is bezig aan zijn twaalfde editie. Van Gerwen was van 2014 tot en met 2017 telkens de beste en is samen met Phil Taylor recordwinnaar van het prestigieuze toernooi.

James Wade veroverde vorig jaar de titel op het EK. De Engelsman werd deze week al in de eerste ronde uitgeschakeld door Jonny Clayton.