MANCHESTER - Charlton Athletic is in de Premiership de enige ploeg die nog in de buurt van het ongenaakbare Chelsea kan blijven. Charlton Athletic won zaterdag met 2-1 bij het laag geklasseerde West Bromwich Albion. Kampioen Chelsea won thuis door twee treffers van Lampard van Aston Villa (2-1).

Ruud van Nistelrooij maakte op Old Trafford zijn vijfde competitietreffer voor Manchester United, maar hij kon daarmee de nederlaag tegen Blackburn Rovers niet voorkomen: 1-2. Arsenal, dinsdag tegenstander van Ajax in de Champions League, kwam bij West Ham United niet verder dan 0-0.

Robben

Chelsea, met Robben in de basis, behaalde tegen Aston Villa de zevende competitiezege op rij. Moore van Aston Villa had in de 44e minuut de eer om dit seizoen als eerste tegen de Londenaren te scoren. Veel plezier had hij er niet van, want Lampard bepaalde de ruststand alsnog op 1-1. Hij benutte een kwartier voor tijd op Stamford Bridge ook een strafschop: 2-1. Robben werd in de slotfase gewisseld. De international kreeg ook geel.

Nummer twee Charlton Athletic (15 uit 6) volgt Chelsea op zes punten (21 uit 7). Uit tegen West Bromwich Albion scoorde Murphy twee keer.

Topscorer

Mokkend verliet United-manager Ferguson Old Trafford. Zijn elftal incasseerde tegen Blackburn Rovers onverwacht de eerste nederlaag in de Premiership. Het was de eerste keer sinds 1962 dat de bezoekers daar wonnen. De Noor Pedersen was de held met twee doelpunten. Van Nistelrooij maakte in de 67e minuut nog wel gelijk. Als schrale troost mag de Nederlander zich samen met Bent van Charlton Athletic topscorer in de competitie noemen.

Zonder de geblesseerde aanvallers Henry en Bergkamp morste Arsenal twee punten bij West Ham United. Ondanks de 0-0 was het een leuke wedstrijd, met de beste kans in de slotfase voor Zamora van de thuisploeg. Van Persie begon in de basis.

Birmingham City - Liverpool eindigde in 2-2, met alle doelpunten in de tweede helft. Cissé redde in de 83e minuut (strafschop) een punt voor Liverpool. Zenden werd in de slotfase gewisseld. Owen schonk Newcastle United de zege thuis tegen Manchester City: 1-0.