EINDHOVEN - Dat de selectie van PSV smal is, wist iedereen voorafgaand aan het seizoen. Het schrijnende gebrek aan spelers liet zich tegen RBC Roosendaal voelen, maar zorgde niet voor ernstige problemen (2-0). Met het naderende Champions League-duel tegen Fenerbahce begint de nood echter wel hoog te worden. PSV is nog maar nauwelijks in staat om goede reservespelers te vinden.

De blessuregolf die Eindhoven de laatste weken overspoelde, liet ook in het duel tegen RBC Roosendaal zijn sporen achter. PSV kon geen beroep doen op Alex, De Jong, Väyrynen, Reiziger, Ball, Robert, Sibon en doelman Gomes. De Braziliaan heeft last van zijn lies en werd zaterdagavond tegen de laagvliegers uit Roosendaal gespaard voor het Champions League-duel van woensdag tegen het Turkse Fenerbahce.

Grootste miskoop

Hiddink moest daardoor, niet voor het eerst dit seizoen, flink puzzelen om een fatsoenlijk team op de been te krijgen. De eigenlijk al afgeschreven rechtsback Lamey mocht zijn kunsten vertonen als linkerverdediger en in het centrum stond Eric Addo, ooit betiteld als grootste miskoop uit de historie van de Eindhovenaren.

Aanvallend heeft de trainer nog wel wat keus. Hij liet Vennegoor of Hesselink op de bank en speelde met het snelle en technisch vaardige trio Beasley, Farfan en Koné. Die laatste is volgende week weer niet inzetbaar in de Champions League, waardoor de keuzemogelijkheden van Hiddink dan weer afnemen.

Timmy Simons

Ondanks alle wisselingen was het spel van PSV de eerste twintig minuten van de eerste helft nog vrij redelijk. Het gedecimeerde elftal kwam op voorsprong door een vroeg doelpunt van de Belgische aanwinst Timmy Simons en kreeg daarna via Beasley, Koné (3x) en Cocu enkele goede mogelijkheden om de score op te voeren.

Toen dat niet lukte, leek alle tegenslag die de Brabanders de laatste weken hadden de overgebleven spelers in de schoenen te zakken. PSV speelde het vervolg van de eerste helft apathisch en straalde weinig geloof in eigen kunnen uit. Het gebrek aan wisselspelers - naast Vennegoor of Hesselink zaten Ferreyra, Dufour, Beerens en Aissati op de bank - zorgde er bovendien voor dat Hiddink weinig mogelijkheden had om vanaf de bank in te grijpen.

Kuitblessure

De tweede helft verliep eigenlijk volgens het hetzelfde scenario als de eerste. PSV scoorde vroeg (Farfan), kreeg kansen op meer (Cocu paal, Koné lat) maar zakte daarna ver terug. Het wankele zelfvertrouwen van de Eindhovenaren kreeg nog een extra knauw toen Afellay in de 69e minuut geblesseerd uitviel. Uit pure noodzaak moest Hiddink de 17-jarige Aissati inbrengen. Ook hij was niet helemaal fit, afgelopen week werd hij geplaagd door een kuitblessure.

Het was aan RBC te danken dat PSV ondanks alle personele ellende toch redelijk op de been bleef. De wedstrijd van vorige week tegen FC Groningen (1-0 verlies) lijkt echter geen uitzondering te worden dit seizoen, gezien het spel van PSV zaterdag.