BERLIJN - Een week na zijn record op de 10.000 meter in Brussel heeft Kamiel Maase ook zijn record op de 5000 meter scherper gesteld. Bij de ISTAF in Berlijn kwam de 30-jarige Wageninger vrijdagavond tot een tijd van 13.13,06.

Het oude record vestigde hij twee jaar geleden in Heusden met 13.14,13. "Een hele mooie afsluiting van dit seizoen", aldus Maase, die als tiende finishte. Winnaar was de Keniaan Luke Kipkosgei in 13.10,41.

"Ik had de vorige wedstrijd nog in de benen"

"Ik had die wedstrijd van vorige week nog wel in de benen", aldus Maase. "Ik was redelijk hersteld, maar nog niet zo sterk en zo fris als in Brussel. Maar door een snelle laatste ronde kon ik nog nét binnen de tijd blijven. Het hielp wel dat ik in de laatste meters Dieter Baumann vlak voor me had en zelfs kon inhalen."

"Het is leuk om twee records te verbeteren"

Maase liep tot 400 meter voor de finish aan de staart van het voornamelijk uit Afrikanen bestaande groep. "Ik liep dat laatste rondje in 57 seconden en dat was precies voldoende. Het is mooi om na de jammerlijk verlopen Europese kampioenschappen - waar ik viel op de 10.000 meter - deze twee records te verbeteren", aldus Maase, die zich volgend jaar gaat toeleggen op de marathon.