TILBURG - Na een tegenvallende start van het seizoen heeft Willem II zich gemeld in de middenmoot. De formatie van trainer Maaskant boekte zaterdagavond de tweede (opeenvolgende) zege. In eigen huis werd ADO Den Haag verslagen, 1-0.

De 10.000 getrouwen in Tilburg werden lang op de proef gesteld. Pas enkele minuten voor tijd viel het doelpunt. Reuser tikte van dichtbij in, nadat doelman De Vries een schot van de opgekomen verdediger Van der Haar niet adequaat genoeg wist te verwerken.

Op de Tilburgse zege viel weinig af te dingen. De beste kansen waren voor de thuisclub. De nieuwe spits Kerekes bleek een handenbinder voorin, al werd nog onvoldoende van zijn werk geprofiteerd. Bobson kreeg twee aardige schietkansen, maar hij miste.

Gele kaart

Kerekes passeerde voor rust wel eenmaal De Vries, maar voor hij scoorde, ging hij onderuit. In plaats van een strafschop gaf scheidsrechter Van Egmond de Hongaar de gele kaart. Hij zag er kennelijk een "Schwalbe" in.

ADO heeft zijn voornaamste kwaliteiten in de voorste lijn. Het lijkt er echter op dat de middenlinie er onvoldoende in slaagt de spitsen Mols en Kolkka afdoende te lanceren. Nu kwamen de mogelijkheden pas laat in de wedstrijd. Vlak voor Reusers treffer was ook de al snel voor Elia ingevallen Den Ouden dicht bij de 1-0 aan de andere kant. De spits kreeg de bal niet goed genoeg op de pantoffel om Moens te verrassen.

Vitesse

Vitesse heeft zich hersteld van de nederlaag tegen AGOVV Apeldoorn in het bekertoernooi. De Arnhemmers waren zaterdag in de competitie met 2-0 te sterk voor FC Groningen. Swerts maakte kort na rust het openingsdoelpunt, in blessuretijd verdubbelde Benson de score. Het was voor Vitesse de eerste thuiszege dit seizoen.

Nederlaag RKC

RKC Waalwijk is tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. FC Utrecht was in Waalwijk met 2-3 (rust 0-0) te sterk. De Waalwijkers waren nog wel op voorsprong gekomen door een treffer van De Ceulaer, maar korte tijd later schoot Van den Bergh de gelijkmaker in.

Even voor tijd zorgde invaller Douglas voor 1-2, waarna Fortune de zege veiligstelde (1-3). In blessuretijd mikte Hoogendorp vanaf de strafschopstip de eindstand nog naar 2-3.