Liverpool-manager Jürgen Klopp eist dat zijn ploeg vrijdag bij de start van de Premier League niet te makkelijk over de wedstrijd tegen Norwich City denkt.

"Dit soort tegenstanders kunnen altijd een bananenschil zijn. Als je niet 100 procent gefocust bent, glij je uit", aldus Klopp over de wedstrijd op Anfield die vrijdagavond om 21.00 uur begint.

Op papier mag het duel met promovendus Norwich, dat na drie jaar terug is in de Premier League, niet al te veel problemen opleveren. Van de laatste twaalf onderlinge duels won Liverpool er liefst tien en werd er niet één verloren door 'The Reds'.

"Maar de eerste wedstrijd van het seizoen is altijd moeilijk", zegt Klopp. "Norwich is een ploeg met een duidelijk strijdplan. Ik heb veel respect voor de club."

Liverpool verloor vorige week in de strijd om het Community Shield na strafschoppen van Manchester City. (Foto: Pro Shots)

'We moeten gretig zijn'

De wedstrijd tegen Norwich moet voor Liverpool het eerste stapje naar de eerste landstitel in lange tijd worden. De ploeg van Klopp won vorig jaar de Champions League en de droom van de supporters is nu om na dertig jaar weer de beste van Engeland te worden.

Vorig seizen was Liverpool al dichtbij. De achttienvoudig landskampioen werd met een punt afgetroefd door Manchester City, maar de ploeg van Klopp maakte wel indruk met aanvallers als Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah.

"Wij moeten het team blijven waar niemand tegen wil spelen", vindt Klopp. "En niet vanwege onze naam, maar vanwege de intensiteit waarmee we spelen. Liverpool moet ook na de Champions League-winst hongerig en gretig zijn, dat is wat ik van mijn jongens vraag."

Liverpool tegen Norwich, waar achtvoudig Oranje-international Tim Krul de keeper is, is de enige wedstrijd van de eerste speelronde die op vrijdag afgewerkt wordt. Landskampioen Manchester City begint de Premier League zaterdag om 13.30 uur met een uitwedstrijd tegen West Ham United.

Bekijk het programma in de Premier League