SAO PAULO - McLaren-testrijder Alexander Wurz toonde zich tweemaal de snelste rijder tijdens de eerste oefensessies voor de GP van Brazilië. De Oostenrijker sloot de dag als snelste af met teamgenoot Juan-Pablo Montoya in zijn spoor. Robert doornbos werd knap veertiende in een sessie die ontsierd werd door een zware crash van Red Bull-rijder Christian Klien.

De twee Oostenrijkers in de F1 reden zich dus beiden in de kijker op het Interlagos circuit in Brazilië. Wurz in positieve zin, Klien in negatieve. De jonge Red Bull-rijder vloog hard van de baan. Zijn wagen werd daarbij tot schroot herschapen en even leek het er niet zo goed uit te zien voor de Oostenrijker. Gelukkig slaagde Klien er na een korte pauze toch in zelf uit het wrak van zijn Red Bull te stappen. Of Klien morgen en zondag nog in actie komt, is nog niet zeker.

Wel zeker is dat McLaren alweer het te kloppen team is dit weekend. Wurz en Montoya waren tijdens de tweede oefensessie de concurrentie te snel af. Teamgenoot Kimi Raïkkönen spaarde zijn Mercedes-motor en reed rustig de zesde tijd. Daarmee presteerde hij beter dan WK-leider en titelrivaal Fernando Alonso. De Spanjaard begon zijn weekend met een flauwe elfde plaats.

Onze landgenoot Robert Doornbos presteerde dan weer heel sterk tijdens de tweede oefensessie. De Minardi-rijder werd veertiende, teamgenoot Albers "slechts" negentiende. De Larenaar hield op zijn beurt toch ook mooi Sato, de 3 Jordans en de onfortuinlijke Klien achter zich.

Tot slot ook nog even opmerken dat Ferrari niet slecht presteerde in Brazilië. Michael Schumacher werd achtste, maar thuisrijder Barrichello werd knap vijfde. Daarmee was hij overigens niet de snelste Braziliaan. Ricardo Zonta en Felipe Massa presteerden met hun derde en vierde plaats nog beter.