EINDHOVEN - Ongeveer honderd aanhangers van PSV hebben zaterdagavond in Eindhoven korte tijd het hotel belaagd waarin het Nederlands elftal is ondergebracht. Dat gebeurde op het moment waarop de spelersgroep in de bus wilde stappen om af te reizen naar het PSV-stadion.
PSV

Op aanwijzingen van de politie gingen de spelers het hotel weer in. Even later dropen de voetbalvandalen af. De spelersbus is daarna onder politiebegeleiding alsnog vertrokken naar het stadion.

Stapvoets

Ook zijn er voetbalsupporters die vanaf het eind van de middag op verschillende snelwegen rondom Eindhoven hebben gedemonstreerd. Ze reden stapvoets en stopten af en toe waardoor onder meer op de A58, de A2 en de A67 files ontstonden. Het ging steeds om betrekkelijk kleine groepjes. Rond 20.00 uur was het weer rustig op de snelwegen, aldus een woordvoerder van de politie.

De supporters protesteerden met hun actie tegen het beleid van de
KNVB

Ernstige verstoringen van de openbare orde worden niet getolereerd, zo liet de politie eerder weten. De politie observeerde de demonstranten ook vanuit de lucht met behulp van een helikopter en een vliegtuigje. Voor de wedstrijd hield de politie een klein aantal mensen aan voor kleine vergrijpen, aldus de zegsman.