Desiree van Lunteren keert na een jaar afwezigheid terug bij Ajax Vrouwen. De 26-jarige middenvelder komt over van Freiburg en heeft woensdag een contract voor twee seizoenen getekend in Amsterdam.

Van Lunteren stond tussen 2012 en 2018 ook al bij Ajax onder contract en speelde 166 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarin kwam de 78-voudig international 67 keer tot scoren.

"In Nederland is er maar één club voor mij en dat is Ajax", aldus Van Lunteren op de site van haar nieuwe club. "Het was een heel makkelijke keuze. Het voelt fijn om weer dicht bij familie te zijn. En wat is er mooier dan voor Ajax te spelen?"

Op het afgelopen WK, waarop Oranje net naast de wereldtitel greep, was Van Lunteren een vaste kracht. De Almeerse speelde alle wedstrijden en fungeerde als rechtsback, terwijl ze bij Ajax voornamelijk op het middenveld speelde.

Van Lunteren meldt zich op 5 augustus in Amsterdam om aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Ajax begint de competitie op 25 augustus met een uitwedstrijd bij VV Alkmaar.