BARCELONA - FC Barcelona is woensdagavond voor eigen publiek ontsnapt aan een nederlaag. De Spaanse kampioen kwam in Nou Camp tegen Valencia voorspoedig op voorsprong door Giuly, op slag van rust. Twee treffers van Villa, de laatste uit een strafschop, draaiden direct na de hervatting de rollen helemaal om. Een kwartier voor tijd redde de Portugese international Deco een punt voor Barça.

Frank Rijkaard had Van Bommel opnieuw op de bank geposteerd en liet hem daar. Van Bronckhorst mocht wel beginnen. Bij Valencia ontbrak Kluivert door een knieblessure.

Bovenaan in de Primera Division verrassende namen. Celta de Vigo werd koploper door een knappe zege bij Villarreal. Baiano zette de bezoekers op 0-2. Riquelme bepaalde de eindstand in de slotfase op 1-2.

Nieuwe stunt

Getafe leek tegen Mallorca op weg naar een nieuwe stunt. Guiza opende de score al na acht minuten. De derde zege bleek de ploeg van Bernd Schuster niet gegund. Fernando Navarro maakte twee minuten voor tijd gelijk.

Atletico Madrid kwam bij Real Sociedad vlot met 2-0 voor dankzij Torres en oud-PSV'er Kezman. In de tweede helft kwamen de Basken terug door Kovacevic en Nihat. De eerste bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-2.

Real Madrid ontvangt donderdag Athletic Bilbao.