STUTTGART - Hamburger SV blijft verbazen in de Bundesliga. De club verloor op 21 mei voor het laatst. Woensdagavond werd de uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart tot een goed einde gebracht: 1-2. De aloude zuid-noord-klassieker HSV - Bayern München, komend weekeinde, is daarmee helemaal terug.

Van der Vaart wees zijn Duitse werkgever, niet voor het eerst, de weg. Hij opende de score na ruim een half uur met een schot van twintig meter, nadat een paar eerdere pogingen net geen succes hadden gehad.

Het was de derde seizoenstreffer van de bejubelde ex-Ajacied. Mario Gomez, Stuttgarts breekijzer, maakte na rust gelijk. David Jarolim bezorgde Hamburg een paar minuten voor tijd de volle buit. HSV bracht de achterstand op koploper Bayern terug tot vier punten.

Voorsprong

Schalke 04 is nog steeds niet in goeden doen. Nu verspeelden de 'Königsblauen' uit Gelsenkirchen weer punten tegen 1.FC Nürnberg, dat door Kiessling zelfs op voorsprong kwam. Larsen maakte halverwege de tweede helft de 1-1.

Hertha BSC handhaafde zich in de kopgroep door MSV Duisburg met 3-2 te verslaan. De winnende treffer kwam in de slotminuut op naam van invaller Nando Rafaël. De bij Ajax opgegroeide aanvaller die niet in Nederland mocht blijven scoorde met het hoofd. De andere Berlijnse doelpunten waren van de uitblinkers Pantelic en Marcelinho. Dick van Burik keerde na rust niet terug op het veld. Ellery Cairo speelde de hele wedstrijd.