AMSTERDAM - Jenson Button rijdt in 2006 niet voor het F1-team van Sir Frank Williams. De Brit en zijn huidige werkgever BAR betaalden ruim 33 miljoen euro om het contract met Williams te vernietigen.

"Ik ben opgelucht dat ik eindelijk kan bevestigen dat ik bij BAR blijf", verklaarde Button in het persbericht waarin BAR hun rijdersduo voor 2006 bekend maakte. "Dit team heeft nog veel in petto en ik wil samen met hen op zoek naar de eerste zege en eerste wereldtitel."

Overwinningen en titels is ook wat BAR in de toekomst van de Brit verwacht. Het team moest immers zo'n 33 miljoen euro betalen om het contract, dat Button vorig jaar met Williams tekende, te vernietigen. Zelfs voor het door Honda gesteunde team is dit een zware investering in de toekomst van één rijder.

Met Button en Rubens Barrichello (in 2006 ex-Ferrari) beschikt het Britse team nu wel over een heel sterk en ervaren rijdersduo. En Williams? Zij moeten het na het verlies van de BMW-motoren en hoofdsponsor HP nu ook zonder Button stellen. Het bedrag dat Button het team oplevert, moet het vertrek van HP helpen opvangen en het team aan de top proberen houden.