SAO PAULO - Fernando Alonso voelt nauwelijks extra spanning. De derde plaats is zondag tijdens de Grote Prijs van Brazilië voldoende om als jongste wereldkampioen in de Formule 1 de geschiedenis in te gaan. De 24-jarige Spanjaard zegt er niet koud of warm van te worden. "Ik ben niet nerveus. Ik zie de wedstrijd niet anders dan de voorgaande races."

Renault-rijder Alonso heeft alleen de Fin Kimi Raikkonen nog als serieuze concurrent. "Ik ben trots dat ik op deze leeftijd deze kans krijg, maar haal geen extra motivatie uit het feit dat ik de jongste wereldkampioen kan worden", merkte Alonso woensdag in Sao Paulo bescheiden op. Teambaas Flavio Briatore heeft zijn medewerkers wel strikt verboden een feestje voor te bereiden.

Raikkonen

Alonso heeft 25 punten voorsprong op Raikkonen (McLaren). Er staan nog drie races op het programma. Alonso won dit seizoen zes races, net zoveel als Raikkonen. "Ik heb dit weekeinde een zege nodig en moet dan nog afwachten wat Alonso presteert. Mijn kansen zijn erg klein, maar ik geef me nog niet gewonnen", keek de Fin vooruit naar het belangrijke duel.

Alonso

Alonso gokt zondag niet op safe. "Ik ga altijd voor het maximale. Je kunt niet gokken op een plaatsje op het podium. De aanval is de beste verdediging en dat ga ik dus zondag doen. Onze bolide is de afgelopen jaren snel geweest in Brazilië. Dit jaar is de wagen zelfs nog beter. Ik kijk dus uit naar de race", aldus Alonso, die dit seizoen in vijftien GP's twaalf keer op het podium stond. "De wagen kun je dus betrouwbaar noemen."