BARCELONA - Met Real Madrid wil het nog niet vlotten. Zondagavond leed de Koninklijke de derde nederlaag in acht dagen. Nu was Espanyol in Barcelona te sterk: 1-0. FC Barcelona is in de competitie ook nog niet de oude. De titelverdediger liet de punten in de hoofdstad achter bij Atletico: 2-1.

Real Madrid, nog altijd zonder zijn Franse spelbepaler Zidane, blameerde zich niet alleen door het verlies van de wedstrijd, maar ook door het verlies van twee spelers. Sergio Ramos en Julio Baptista konden in de slotfase de frustratie niet intomen en kregen rood na smerige overtredingen. De winnende treffer van Espanyol kwam op naam van Jarque.

Evenwicht

Barcelona kwam door Eto'o nog wel op voorsprong. Dat gebeurde al na zes minuten. Torres herstelde het evenwicht echter snel. De naar later bleek winnende Madrileense treffer kwam vlak na rust op naam van oud-PSV'er Kezman. Atletico kwam in de 67e minuut met tien man te staan na een rode kaart voor Pablo Ibanez. Barça kon niet profiteren van het personele overwicht. Van Bronckhorst speelde de hele wedstrijd, Van Bommel viel een kwartier voor tijd in voor Deco.

Gestafe

Getafe, ook uit Madrid, gaat zowaar aan de leiding in de Primera Division. De ploeg van de Duitse coach Bernd Schuster won uit bij Alaves met 4-3. Belenguer, Riki (2) en Mariano Pernia scoorden voor de verrassende koploper. Nene tekende voor de gehele productie van de thuisclub.

Deportivo la Coruña is als enige andere Spaanse club in de hoogste divisie nog ongeslagen. Wel werden zaterdag bij Valencia (2-2) de eerste punten ingeleverd.

De koploper kwam op voorsprong door Tristan. Na rust was het initiatief aan Valencia, dat door Villa (strafschop) en Miguel de wedstrijd omdraaide. Sergio maakte gelijk. Beide teams eindigden als tiental. Baraja (Valencia) werd al in de 44e minuut uit het veld gestuurd. Munitis volgde tien minuten na de hervatting. Bij de thuisclub deed Kluivert alleen het laatste kwartier mee.