LONDEN - Met zes overwinningen uit evenzoveel wedstrijden, twaalf treffers voor en nul tegen, staat Chelsea onbedreigd aan kop in de Engelse Premier League. De landskampioen won zaterdagmiddag bij Charlton Atletic (0-2), tot voor de bewuste wedstrijd ook nog zonder puntenverlies.

Chelsea dankte de zege aan doelpunten van Crespo en Robben. De Londense ploeg domineerde verder de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut en trof ook nog de paal en de lat.

Van der Sar

Manchester United, met Van der Sar in het doel, verspeelde zondag twee punten bij Liverpool. In een saai duel op Anfield Road bleef het 0-0. De beste mogelijkheid voor de titelfavoriet was voor Van Nistelrooij. Vlak voor rust zag hij zijn poging op het net eindigen, in plaats van er in. ManUnited heeft inmiddels vier verliespunten.

Arsenal

Arsenal gaat maandag op bezoek bij Everton. De tegenstander van Ajax in de Champions League heeft momenteel al twaalf punten minder dan Chelsea. Wel heeft Arsenal twee duels minder gespeeld.

Tottenham

Tottenham Hotspur speelde met 1-1 gelijk tegen Aston Villa (1-1). Robbie Keane redde vlak voor tijd een punt voor de club van trainer Jol. De oefenmeester kon tijdens het duel geen beroep op Davids doen. De middenvelder heeft een liesblessure.

Owen

Newcastle won van Blackburn, 3-0. Opvallend was dat Owen, na een avontuur bij Real Madrid teruggekeerd in eigen land, zijn eerste treffer voor Newcastle maakte. Ook Shearer en N'Zogbia scoorden. Voor Newcastle was het meteen de eerste zege van het seizoen.

Wigan, met De Zeeuw, speelde gelijk tegen Middlesbrough (1-1). Yakubu zette Middlesbrough op voorspong, Camara maakte gelijk. Bij Middlebrough speelde oud-Feyenoorder Boateng mee.