KERKRADE - De zorgen voor Roda JC zijn verder toegenomen na de thuisnederlaag tegen Willem II. De Tilburgers wonnen zondag in het Parkstad Limburg Stadion met 0-2 door doelpunten van Kerekes en Caluwé, de eerste overwinning dit seizoen.

Door de zege is Willem II de Limburgers op de ranglijst gepasseerd. Roda JC weet alleen RBC Roosendaal nog onder zich. Roda JC speelde de laatste 20 minuten met alleen maar buitenlanders in de ploeg. Roda-trainer Huub Stevens werd vlak na rust naar de tribune verwezen door scheidsrechter Nijhuis.

FC Utrecht

FC Utrecht heeft zondag met veel pijn en moeite de eerste overwinning van dit seizoen behaald. In stadion de Galgenwaard werd Vitesse met 1-0 verslagen.

Beste kansen

Bevreesd voor een nieuwe nederlaag speelde zowel FC Utrecht (Nelisse) als Vitesse (Benson) met slechts één diepe spits. De behoudende speelwijze beperkte de mogelijkheden voor beide ploegen, ondanks een voortdurend Utrechts veldoverwicht. De beste kansen waren dan ook voor FC Utrecht, dat een kopbal van Nelisse na een voorzet van Van den Bergh naast zag gaan. Tien minuten voor rust legde Nelisse de bal goed af op Somers, die met een rake schuiver (1-0) FC Utrecht aan de leiding bracht.

Vitesse, dat met Amoah vanuit het middenveld opereerde, stelde daar weinig tegenover. Een vrije trap van Janssen vloog net naast en een inzet van Amoah miste eveneens de juiste richting.

Kopbal

Met Rojer voor de meer verdedigend ingestelde Fränkel trachtte Vitesse-trainer Sturing na rust tot meer offensieve daden te komen. De Arnhemmers kregen meer grip op de wedstrijd, maar kwamen niet verder dan een goede kans voor Amoah. Zijn kopbal in vrijstaande positie na een voorzet van Vreven, die bij elk balcontact een fluitconcert over zich heen kreeg, ging echter rakelings over.

FC Utrecht was zelfs nog dicht bij de 2-0, maar Nelisse scoorde in buitenspelpositie na de doorkopbal van de verder onzichtbare Fortune. De beste kans op de gelijkmaker was ook voor Amoah. Hij reageerde evenwel net iets te laat op de pass van Dingsdag, waardoor doelman Grandel nog kon ingrijpen.