AMSTERDAM - Profbokser Raymond Joval maakt eind dit jaar zijn debuut in Australië. De 36-jarige wereldkampioen van de IBO in het middengewicht zet op 11 december in Sydney zijn titel op het spel tegen de Australiër Shannon Tailor. De ervaren Amsterdammer reist eind november al af naar de andere kant van de wereld om zich optimaal voor te bereiden op het titelgevecht.

"Kwalitatief moet het geen probleem zijn om tegen deze jongen te boksen", liet zaakwaarnemer Fred Cohen weten. "Tailor is een vechter, een knokker, een mannetje met streken in de ring. Hij wil nog wel eens onder de gordel stoten of andere onreglementaire dingen doen. Met een goede arbiter en bekwame juryleden hoeft Raymond nergens bang voor te zijn. Technisch is hij zeker de betere bokser."

Knock-outs

Tailor (30) is afkomstig uit het lichtmiddengewicht. In die klasse is hij Australisch kampioen en tevens intercontinentaal titelhouder van de IBF. Tailor heeft al 48 profpartijen op zijn naam staan, waarvan hij er slechts drie verloor. Hij zegevierde 29 keer op knock-out. "Zo'n erelijst zegt me niet zoveel", zei Cohen. "In Australië heeft hij waarschijnlijk veel zwakke opponenten gehad."

Joval staat op 34 overwinningen en vier nederlagen. Hij heroverde begin juni in Brussel zijn IBO-wereldtitel dankzij een puntenzege op de Belg Diallo.