DEN HAAG - ADO Den Haag en FC Twente hebben vrijdagavond bepaald geen reclame gemaakt voor het Nederlandse voetbal. In het Haagse Zuiderpark bleven beide ploegen steken op een 0-0 gelijkspel. Een terechte uitslag. In de tegenvallende ontmoeting verdiende zowel ADO Den Haag als FC Twente niet meer.

Dat de twee teams niet va banque speelden, was enigszins te begrijpen. ADO Den Haag werd zondag weggespeeld door NAC Breda (4-1). Binnen een half uur keek de ploeg van Adelaar toen tegen drie doelpunten achterstand aan. Naar aanleiding van die wanprestatie nam trainer Adelaar van ADO Den Haag vrijdag zijn maatregelen. De voorhoedespelers Stroeve en Den Ouden en linkerverdediger El-Akchaoui verloren allen hun basisplaats, ten koste van Mols, Elia en O'Brien.

Ook trainer Coolen van FC Twente paste zijn elftal aan ten opzichte van de tegenvallende thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-1). Jeugdinternational Brama en Schuurman bleven in het Zuiderpark aan de kant. Rahim en Niemeyer mochten het proberen.

Vorig seizoen

De nederlaag tegen Vitesse was voor de Enschedeërs al de derde in deze competitie. De seizoensstart had met drie punten uit vier duels veel weg van vorig seizoen. Ook toen begon FC Twente slecht aan de competitie. Met de winterstop stond de ploeg met zeventien punten zelfs op de veertiende plek. Dankzij een prima reeks in het tweede deel van de competitie eindigde FC Twente alsnog als zesde.

Omdat de selectie afgelopen zomer vrijwel intact bleef, was de verwachting dat Twente de goede lijn kon doortrekken. In de eerste wedstrijden imponeerde de ploeg van Coolen echter nog niet.

Angst

Tegen ADO Den Haag viel er opnieuw weinig goed voetbal te zien. De angst regeerde bij FC Twente, net als bij ADO Den Haag. Vooral voor rust kozen beide ploegen er tot vervelens toe voor om de bal in de eigen ploeg rond te tikken.

Na rust legden de teams iets meer risico in hun spel. ADO Den Haag was het dichtst bij een doelpunt. Rankovic schoot vrij voor de keeper hard op de lat.