AMSTERDAM - Nick Heidfeld rijdt de komende drie seizoenen voor het nieuwe F1-team van BMW. Eerder werd gedacht dat de Duitser pas in 2007 naar het team zou trekken. Of Heidfeld dit seizoen nog voor Williams gaat rijden, is twijfelachtig.

Nick Heidfeld slaagt er dus opnieuw in het nieuws te halen en moest deze keer niet eens met zijn fiets tegen de grond smakken om dat te bereiken. Het feit dat hij Williams een jaar vroeger dan voorzien in de steek laat volstaat al. Algemeen werd immers aangenomen dat de Duitser pas in 2007 naar het nieuwe BMW-team zou verhuizen.

BMW kocht enkele maanden geleden het Zwitserse Sauber team en gaat dat nu omvormen tot hun eigen team. Eén rijder van het nog naamloze team kennen we nu dus al, al beweert Sauber-rijder Jacques Villeneuve dat ook hij voor BMW zal rijden in 2006.

Rest enkel de vraag of we Heidfeld dit seizoen nog in actie zien bij het team van Frank Williams. De Duitser moest al twee races missen na zijn crash in Monza en lijkt nu door zijn recente "fietsongelukje" ook in Brazilië niet aan de start te zullen verschijnen. Nu duidelijk is dat hij aan het eind van dit seizoen net als BMW het Williams-team verlaat, is de kans heel groot dat hij niet meer in actie mag komen. Dat kan makkelijk want Heidfeld had volgens insiders een contract dat race per race werd verlengd. Als mogelijke invallers worden Williams-testrijders Antonio Pizzonia en Nico Rosberg genoemd.