ROTTERDAM - Doelman Patrick Lodewijks vatte de verloren avond in de lege Kuip treffend samen. "Alles klopte. De wedstrijd, de ambiance, het weer. Of dat cynisch is bedoeld? Nee hoor, het was toch zo?"

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het gelijkspel tegen Rapid Boekarest (1-1) in het drijfnatte stadion kwam keihard aan bij Feyenoord, dat het zonder de morele steun van het verbannen legioen moest stellen. "Of wij over twee weken nog favoriet zijn? Nee, dat denk ik niet", verzuchtte trainer Erwin Koeman, die zijn eerste misstap met Feyenoord beging.

Onnodig moeilijk

De oud-international sprak van een moeilijke wedstrijd tegen de Roemeense middenmoter. "Maar dat zei ik vooraf al. We hebben het onszelf echter onnodig moeilijk gemaakt. Na een aardig begin, mede dankzij Kalou, vielen we ver terug. Ons tempo was te laag, waardoor we tegen deze verdedigende ploeg te weinig kansen konden afdwingen. Deze 1-1 is een heel teleurstellende uitslag."

Koeman keek met lichte verbazing terug op de Roemeense gelijkmaker, die een kwartier voor tijd viel uit een strafschop. "Een moment van onachtzaamheid", oordeelde Koeman mild over de vreemde glijpartij van verdediger Greene waarbij de oud-speler van RKC Waalwijk de bal met de hand wegsloeg. "Een heel vervelende tegentreffer. Rapid is amper gevaarlijk geweest."

Domme pech

Greene, die zijn Europese debuut maakte, sprak van domme pech. Hij had nog geluk dat de scheidsrechter hem niet zijn tweede gele kaart gaf voor de opzichtige handsbal. "Het is gebeurd, ik kan er niets meer aan doen. Het had ook niets met mijn schoenen te maken. Ik gleed gewoon uit, dat gebeurt iedereen wel eens tijdens een wedstrijd. Dat ik geen rode kaart kreeg, vond ik terecht. Van opzet was geen sprake."

Greene was zeker niet de enige Feyenoorder die donderdagavond moeite had om op de been te blijven. Ook Kuijt bijvoorbeeld gleed meer dan eens weg. De aanvoerder van Feyenoord opende vlak voor de rust met een listige boogbal nog wel de score. Maar toen de strafschop viel, was hij aan de zijlijn net zijn schoeisel aan het wisselen. In het duel afgelopen zondag met NEC (3-0) deed hij tijdens de wedstrijd ook al andere kicksen aan.

Dirk

"We moeten Dirk maar eens langs zijn schoenenfabrikant sturen", mokte Koeman. "Hij niet alleen overigens. Ik zie overal spelers uitglijden en zeker niet alleen bij Feyenoord. Ik zou niet weten waar het aan ligt."

Terecht zocht niemand bij Feyenoord de schuld bij de lege tribunes. "Zoals we vanavond hebben gespeeld, kon het publiek ons ook niet helpen. Balbezit duurde bij ons steeds veel te kort", meende Greene. Lodewijks: "We hebben als team slecht gespeeld. De organisatie klopte niet." Koeman: "Dit was helemaal niets. Niemand heeft hier baat bij. Over twee weken moeten we revanche op onszelf nemen."