ROTTERDAM - De keiharde en opzwepende muziek deed donderdagavond in de lege Kuip een tikje wrang aan. Want wat moet je met vertrouwde voetbalsongs als er geen fans zijn om luidruchtig mee te zingen? Het enige geluid kwam van twintig Roemenen, die dankzij hun geld of hun functie toegang hadden verkregen tot het hermetisch afgesloten stadion. Zij vierden het verrassende gelijkspel van hun ploeg Rapid Boekarest (1-1) als een overwinning.

Bekijk video: reactie Kuijt Modem/ Breedband

De arme Feyenoorders hoefden zich bij het betreden van het veld niet helemaal alleen te voelen. De vele roodwitte vlaggen en spandoeken in de verlaten voetbaltempel zorgen nog voor een beetje mentale ondersteuning. Voor de rest waren de Rotterdammers op zichzelf aangewezen, een triest gevolg van de vuurwerkincidenten in de laatste thuiswedstrijd op Europees niveau in februari tegen Sporting Lissabon.

Gretig

In dezelfde opstelling als afgelopen zondag tegen NEC (3-0) begon Feyenoord gretig aan de spookwedstrijd. Vooral Kalou had er zin in. De Ivoriaanse spits stoof aan de linkerkant veelvuldig langs zijn tegenstanders. Het ontbrak echter, zoals wel vaker bij de getalenteerde Afrikaan, aan de juiste voortzetting. Ook Kuijt, die in kansrijke positie op de vuisten van doelman Coman knalde, wist het voorbereidende werk van zijn teammakker niet te bekronen met een treffer.

Feyenoord moest het tegen de Roemeense middenmoter duidelijk van bevliegingen hebben. Van een aanhoudend offensief was geen sprake. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg hulp van de Roemeense keeper, die volkomen onnodig zijn doel verliet om Kuijt aan te vallen. Van ver deponeerde de slimme aanvoerder de bal in het lege doel, 1-0.

Kansen

Ook na de pauze dwong Feyenoord weinig tot geen uitgespeelde kansen af. Invaller Castelen, voor de opnieuw tegenvallende Boussaboun, kon evenmin een opening forceren in de Roemeense muur.

Rapid, dat slechts sporadisch gevaarlijk was, kreeg een kwartier voor tijd een cadeautje van verdediger Greene. De nieuweling, overgekomen van RKC Waalwijk, gleed uit en beroerde met zijn hand de bal. Invaller Vasilache, in het weekeinde nog betrapt tijdens een laat avondje uit in Boekarest, benutte de strafschop, 1-1.

Slecht resultaat

Zonder het kritische legioen ontsnapte het tegenvallende Feyenoord, dat voor de eerste keer onder trainer Koeman een slecht resultaat behaalde, aan een verdiend fluitconcert na het eindsignaal. "Als je er eenmaal aan gewend bent, wil je helemaal geen supporters meer", zei oer-Feyenoorder Fred Blankemeijer met een glimlach. De senior-manager bedoelde het uiteraard cynisch, zoals feitelijk de hele voetbalavond was.