RIJSWIJK - De grootmachten hebben zich op de tweede dag van de Champions League 2005-2006 in de groepen A tot en met D voorgesteld. Juventus, Bayern München en Barcelona wonnen belangrijke uitwedstrijden. Manchester United kwam bij Villarreal niet verder dan 0-0. Miccoli redde in blessuretijd het "leven" van Ronald Koeman bij Benfica: 1-0 tegen Lille.

Club Brugge - Juventus, het dubbeltje tegen het kwartje in groep A, was na drie kwartier nog 0-0. Dat verbaasde iedereen. De Italianen domineerden voortdurend maar troffen de Belgische doelman Stijnen in grootse vorm. Nedved en Trezeguet gaven het verschil uiteindelijk ook op het scorebord aan. Yulu-Matondo mocht de eindstand een draaglijk aanzien geven: 1-2.

Bayern

De concurrenten in Wenen - Rapid en Bayern München - lieten de toeschouwers ook lang wachten op doelpunten. De Duitse kampioen zette, ook zonder aanvoerder Ballack, veertig minuten lang de toon maar scoorde niet ondanks het aanvallende overwicht en de aanwezigheid van Makaay. Rapid kwam in de slotfase van de eerste helft onverwacht onder de druk uit en kreeg een serie kansen. Kahn voorkwam een sensatie.

Trainer Magath begreep de hint en greep in. Zijn wissel Guerrero voor Pizarro bleek een gouden. De 21-jarige spits uit Peru opende de score acht minuten nadat hij was ingevallen. Hij tikte de bal binnen nadat doelman Payer een krachtige kopbal van Makaay niet onder controle kreeg. Vrouwe Fortuna bleef Bayern goedgezind. Valachovic liet tien minuten voor tijd een strafschop onbenut.

FC Barcelona

In groep B begon FC Barcelona aan zijn tiende CL-seizoen. Dat moet nu eindelijk maar eens die beker opleveren, vinden de Catalanen. De start in Bremen tegen Werder (0-2) was sterk. De Duitsers leken graag gehoor te geven aan de opdracht van trainer Schaaf ("Aanvallen"!) maar moesten al snel erkennen dat dit kaliber tegenstander niet snel schrikt van een overrompelingstaktiek.

Klasnic en Nelson Valdez dreigden wel even maar verontrustten Barça-doelman Victor Valdes niet echt. De Spaanse kampioen kwam na een kwartiertje op voorsprong. Baumann veranderde een schot van Deco, buitenkant voet, van richting en zette sluitpost Reinke op het verkeerde been.

Van Bronckhorst

De meevaller sterkte de bezoekers. Niet alleen Ronaldinho en Eto'o. Van Bronckhorst onderscheidde zich ook, zowel aanvallend als verdedigend. Pas na een half uur was Bremen de dreun te boven en deed de ploeg meer dan counteren. Tot de gelijkmaker leidde het niet. Ronaldinho besliste de wedstrijd vanaf de strafschopstip: 0-2. Van Bommel mocht in de slotfase nog even sfeer komen proeven in plaats van Xavi. Hij kreeg meteen geel. Deze kaart bleek later echter bedoeld voor de Mexicaan Marquez.

Panathinaikos

Udinese versloeg voor eigen publiek Panathinaikos, ook al beroerd begonnen aan de Griekse competitie, met 3-0. Iaquinta scoorde driemaal. Bij Panathinaikos was oud-Ajacied Nordin Wooter vijf kwartier hangende linksbuiten.

Koeman

Ronald Koeman verwachtte van Benfica een enorme motivatie na de desastreuze seizoenstart. Die was er zeker. Maar de eerste opponent in groep D, Lille, gaf geen krimp. Miccoli en Simao kregen uitgelezen mogelijkheden op de 1-0 voor de Portugezen. De Franse doelman Sylva redde voortreffelijk. Hij zag van verre Makoun en Moussilou aan de overkant in vergelijkbaar goede positie missen.

Toen ook de fanatiekste fan zich al had verzoend met het gelijkspel kopte de Italiaan Miccoli toch nog raak en zette het Estadio da Luz in vuur en vlam. Nog geen minuut later floot scheidsrechter Temmink voor het einde.

Manchester

Bij Villarreal - Manchester United grote behoedzaamheid. Voor rust was alleen Van Nistelrooij dichtbij een treffer. De Argentijn Gonzalo haalde zijn inzet met een omhaal van de lijn. In de tweede helft waren de "Spanjaarden", onder wie Jan Kromkamp, beter. Forlan (net naast) en Marcos Senna (lat) was geen succes gegund. United eindigde met tien man. Rooney kreeg in de 64e minuut twee gele kaarten.