PRAAG - Ajax-trainer Danny Blind moest woensdagavond tot zijn afgrijzen concluderen dat Ajax met het gelijke spel bij Sparta Praag (1-1) de handen moest dichtknijpen. Sneijder schoot de Amsterdammerts in blessuretijd naast de Tsjechen. "Het is verschrikkelijk dat je blij moet zijn dat je hier nog een punt pakt."

Blind had voor rust vier, vijf kansen genoteerd voor zijn ploeg. "Daarom ben ik zo teleurgesteld. Je had hier afstand kunnen nemen van Sparta Praag. Zij zijn nooit in de wedstrijd geweest. Het laatste kwartier van de eerste helft werd het bij ons wel iets minder. Dat heb ik in de rust ook gezegd, we werden te slordig."

Met name spits Rosenberg liet mogelijkheden onbenut, hij werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Charisteas. "Ik vond dat Rosenberg los van de kansen goed speelde. Alleen vergeet hij twee goals te maken", aldus Blind.

Sneijder

Ook bij Wesley Sneijder overheerste de teleurstelling. "Ik denk dat we hadden moeten winnen", zei de maker van het late doelpunt. "We speelden een prima eerste helft, vergaten alleen te scoren. Dan weet je dat de goal aan de andere kant kan vallen, uit een corner nota bene. We waren er nog voor gewaarschuwd." Een lichtpuntje noemde Sneijder het feit dat Ajax volop kansen creëerde. "Dat is positief, maar je geeft hier eigenlijk twee punten weg."