GRENOBLE - Raimondas Rumsas is dinsdag in Italië door Italiaanse en Franse agenten verhoord. Dat meldde de Dauphiné Libéré van woensdag. De Franse krant beroept zich op juridische bronnen. De vrouw van de Litouwse wielrenner verblijft sinds het einde van de Ronde van Frankrijk in een Franse cel, nadat in haar auto verboden prestatiebevorderende producten waren aangetroffen.

Rumsas heeft tot dusverre geen gehoor gegeven aan het verzoek zich in Frankrijk te laten verhoren. De Litouwer woont in Italië en heeft nu volgens Dauphiné Libéré bezoek gehad van zowel Franse als Italiaanse onderzoekers.

De Franse justitie wil weten voor wie de lading doping bestemd was die op 28 juli bij een douanecontrole werd aangetroffen in de auto van Edita Rumsas. De renner heeft altijd ontkend dat de producten voor hem bestemd waren, verwijzend naar de twee negatieve tests in de Ronde van Frankrijk.

/SPORTRumsas: medicamenten waren voor mijn grootmoederEdita Rumsas vervoerde epo en testosteronDouane houdt vrouw van Rumsas aanRaimondas Rumsas meldt zich bij politieDopingtest Rumsas negatief