LONDEN - De in financiële nood verkerende autorenstal Arrows heeft meer tijd gekregen om zijn schuldeisers tegemoet te komen. Een rechtbank in Leeds bepaalde dinsdag dat de faillissementsaanvraag voor het formule-1-team van Tom Walkinshaw dagen wordt uitgesteld.

Dat gebeurde nadat Arrows een van zijn crediteuren betaalde. Maar er wacht nog een rijtje van acht, die om verschillende redenen geld willen zien van Arrows. Onder hen bevinden zich de coureurs
Jos Verstappen

De zaak komt nu voor bij het gerechtshof in Londen. Maar de behandeling ervan zal pas op zijn vroegst over ruim twee weken kunnen starten. Arrows reageerde opgelucht op het uitstel. "We zullen ons uiterste best doen om de renstal van een toekomst te verzekeren. Alles is gericht op de verkoop van het team."

Walkinshaw, wiens team naar verluidt een schuld van 100 miljoen euro heeft, is nog altijd in onderhandeling met een Amerikaanse multimiljonair. De laatste weken haalde hij keer op keer trucs uit om zijn licentie voor de Formule 1 te behouden. Hij liet de racewagens bij de afgelopen drie grand prix wel verschijnenen en soms een paar rondjes trainen, maar aan de wedstrijden deden ze niet mee.

Jos Verstappen werd aan het begin van het raceseizoen gedumpt door Arrows. De Nederlander eist vele miljoenen euro's van het formule-1-team voor het verbreken van zijn contract.