MILAAN - AC Milan heeft dinsdag in Champions League de winst op het Turkse Fenerbahce pas in de slotfase bevochten, 3-1 en werd medekoploper in Groep E naast PSV.

De verliezende finalist van het vorige seizoen had een groot overwicht, kreeg na de openingstreffer van Kaka ook talloze kansen om de score verder op te voeren, maar miste voortdurend. In de 63e minuut strafte Fenerbahce de machteloosheid af met de gelijkmaker van Alex uit een strafschop. De Engelse scheidsrechter Babski wees resoluut naar de stip na een lompe actie tegen Anelka.

In het spannende slotoffensief haalde Milan toch nog de drie punten binnen. De Braziliaan Kaka zorgde met zijn tweede doelpunt voor 2-1, waarna de Oekraïner Sjevtsjenko nog 3-1 liet aantekenen. AC Milan trad in de eerste CL-wedstrijd aan zonder Nederlanders. Stam was geblesseerd en Seedorf bleef de volledige speeltijd op de reservebank. De Zwitserse ex-PSV'er Vogel verving in de 71e minuut Gattuso.

Real Madrid

Real Madrid verdient het predikaat 'Koninklijk' voorlopig niet meer. De Spaanse sterrenploeg ging dinsdagvond in Frankrijk op beschamende wijze onderuit in de eerste groepswedstrijd van de Champions League. Olympique Lyon was met 3-0 veel te sterk voor de Spaanse topclub in verval. Het was de tweede domper voor Real Madrid in vier dagen na de thuisnederlaag in de competitie tegen Celta de Vigo (2-3).

Real Madrid kon het in Lyon twintig minuten droog houden. Daarna hield de ploeg van geplaagde coach Luxemburgo open huis. Binnen tien minuten liep de thuisploeg uit naar 3-0 via treffers van Carew, Juninho en Wiltord. Vlak voor de rust miste Juninho ook een strafschop voor het ontketende Olympique.

Na de rust drong Real Madrid, zonder de smaakmakers Zidane en Ronaldo, nog wel sterk aan, maar treffers leverde het Spaanse offensief niet op. In de andere groepswedstrijd won Rosenborg met 3-1 bij het Griekse Olympiakos.

Liverpool

Titelhouder Liverpool, dat zich via de voorronde plaatste voor het hoofdtoernooi, begon uitstekend aan de uitwedstrijd tegen debutant Betis. Binnen een kwartier leidde de Engelse ploeg met 2-0 dankzij treffers van Pongolle en Luis Garcia. Betis kwam na de rust nog wel terug tot 1-2 door Arzu, maar de gelijkmaker stond Liverpool niet toe.

Chelsea, met Robben in het basisteam, deed het rustig aan tegen Anderlecht: 1-0. Een treffer van Lampard was voldoende voor de magere zege.

Co Adriaanse

De eerste wedstrijd van trainer Co Adriaanse met FC Porto in de Champions League liep slecht af: 2-3. De Portugese formatie werkte bij Glasgow Rangers, dat met Waterreus en Ricksen in de gelederen speelde, nog wel twee keer een achterstand weg. Lovenkrands en Prso scoorden voor de thuisploeg, Pepe zorgde voor beide gelijkmakers. Vijf minuten voor tijd hielp Kyrgiakos de Rangers aan de zwaarbevochten zege met een achterwaartse kopbal. Arbiter Wegereef leidde het duel in Glasgow.

In dezelfde groep won Internazionale met 1-0 van debutant Artmedia Bratislava. Ex-Feyenoorder Cruz maakte het doelpunt.