EINDHOVEN - Ook het PSV met zijn nieuwe gezichten kent de wetten van het internationale voetbal. Met voorzichtig aanvalsspel werd tegen Schalke 04 de openingstreffer afgedwongen. Daarna was het in Eindhoven, bij vlagen, overleven in de loopgraven. Maar de zege van 1-0 was een resultaat dat er bij de opening van de Champions League mocht zijn.

Bekijk video:
Zege PSV Modem/ Breedband
Debuut Afellay Modem/ Breedband

Vennegoor of Hesselink was na ruim een half uur het breekijzer. De spits kopte van dichtbij een 'strakke' corner van Beasley in. Het was opvallend te zien hoe de geboren Twentenaar zich bij de spelhervatting wist vrij te lopen. Had hij de bal laten gaan, dan had Cocu kort achter hem ook nog in goede positie gestaan.

Vrije trap

Schalke schrok van de tegenslag. Met name via de rechterkant, met de internationaal debuterende Afellay, kwamen nog enkele mogelijkheden. Ook had Beasley, de Amerikaanse flankaanvaller, nog een aardige vrije trap in huis, maar Rost tikte de bal uit de bovenhoek. Daardoor liep de 'Traditionsverein' uit Gelsenkirchen in het eerste deel niet meer schade op.

Achterin was PSV nauwelijks in de problemen geweest. Uit een vrije trap werd eenmaal Duits international Kuranyi vrijgespeeld, maar hij slaagde er in de draai niet in de bal goed te raken. Verder hield PSV's centrum, met Ooijer en de zonder ritme spelende Addo, zich staande. Voor hen was de Belg Simons een goed slot op de deur in het midden.

Tactisch discipline

Echt aandringen deed geen van de partijen. De tactische discipline overheerste aanvankelijk in het openingsduel, waarin niet verliezen vaak als het voornaamste uitgangspunt wordt gezien. PSV viel het meest aan, maar deed dat 'gedoseerd', zoals dat heet. De Duitsers mochten niet de gelegenheid krijgen via hun gevreesde uitvallen toe te slaan.

De treffer van Vennegoor dwong de Duitsers hun strategie te veranderen. Ze kozen nadrukkelijk voor het offensief. Sand kreeg een aardige kopkans, Kuranyi schoot vlak voor Gomes over. Verder redde de Braziliaanse doelman prachtig bij een schot van Altintop. Het was in een fase dat het ontbreken van Alex, de Braziliaanse rots, zich wat meer deed voelen.