MEERLE-HOOGSTRATEN - Erik Dekker heeft zich afgemeld voor de wereldkampioenschappen wielrennen in Madrid. De renner van Rabobank was net hersteld van een sleutelbeenbreuk, maar moest maandag door een koortsaanval de Ronde van Polen laten lopen.

In die wedstrijd had Dekker zich willen voorbereiden op de wereldtitelstrijd die op 25 september wordt gehouden. Op zijn website liet hij dinsdag weten het gezonde verstand te hebben laten zegevieren. "Als ik aan de start zou staan in Madrid zou ik 6,5 week geen wedstrijd hebben gereden en in die tijd ook nog ziek zijn geweest. Laten we dat maar niet doen", aldus Dekker.

Dekker brak op 20 augustus in de Tour de Rijke zijn sleutelbeen, maar herstelde wonderbaarlijk snel. Bondscoach Egon van Kessel liet al in een vroeg stadium weten dat Dekker zeker was van selectie. De renner zelf wilde eerst testen in Polen, maar gaf een week geleden aan dat hij op tijd klaar zou zijn voor het WK.

Griepaanval

Zondag kreeg Dekker plots te kampen met een griepaanval. "Pure overmacht. Ik kreeg koorts terwijl ik al in Polen was. Maandag volgde de zwaarste trip uit mijn leven van Gdansk naar huis met 39 graden koorts."

Een dag later besloot hij het WK aan zich voorbij te laten gaan. "Enig houvast moet ik wel hebben. Wedstrijden zijn er niet meer voor het WK en koorts is erg slecht voor je conditie", liet hij weten.

Van Kessel reageerde aangeslagen op het bericht en hoopte stilletjes dat hij Dekker nog op andere gedachten kon brengen. "Als het echt zo is, is dat een enorme aderlating. Erik is een van onze toppers die al jaren op wereldniveau presteert. Ik zag in hem een van de kanshebbers in Madrid."