WARSCHAU - Erik Dekker is maandag niet van start gegaan in de eerste etappe van de Ronde van Polen. De Raborenner heeft griep. Hij zou in de wedstrijd zijn rentree maken na zijn sleutelbeenbreuk en wilde in de ronde ritme opdoen met het oog op het WK later deze maand in Madrid.

Egon van Kessel was maandagochtend al door Dekker per sms op de hoogte gebracht van zijn ziekte. "Vooralsnog maak ik me geen zorgen over zijn WK-deelname", zei de bondscoach. "Erik is een gezonde kerel, bij wie de koorts normaal gesproken snel weer verdwijnt. Het is alleen jammer dat hij nu voor het WK amper wedstrijden rijdt. Ik hoop daarom dat Erik later deze week nog een paar keer in actie kan komen. Dat zou woensdag (GP Wallonië) dan wel zondag (GP d'Isbergues), moeten gebeuren. We moeten nu even afwachten hoe het loopt."

Dekker brak vorige maand bij een val in de Tour De Rijke zijn sleutelbeen. Zijn deelname aan de wereldtitelstrijd leek daarmee in gevaar te komen. Dekker herstelde echter sneller dan verwacht van de operatie aan het gewricht en stelde zich beschikbaar voor het mondiale toernooi in Madrid.