AMSTERDAM - Ajax-trainer Danny Blind kan woensdagavond tijdens de uitwedstrijd in de Champions League tegen Sparta Praag niet over Julien Escudé beschikken. De Fransman ondervindt nog te veel hinder van een rugblessure die hij vorige week tijdens de training opliep.

Zdenek Grygera kan waarschijnlijk wel tegen zijn oude club uitkomen. De verdediger raakte maandagmiddag op de training weliswaar aan zijn enkel geblesseerd, maar de Tsjech liet zich meteen behandelen en verwacht gewoon te kunnen spelen.

Juanfran reist niet mee naar Praag. De Spanjaard werkte de afgelopen maand hard aan zijn conditie. Trainer Blind is tevreden over de progressie die de linksback maakt en heeft goede hoop dat hij hem volgende week bij de selectie kan halen.

Juanfran

Juanfran heeft dit kalenderjaar nog geen enkele officiële wedstrijd gespeeld. Hij kwam bij zijn vorige club Besiktas niet aan spelen toe en kampt daarom met een conditieachterstand.

Blind oefende maandag in de formatie die afgelopen zaterdag Willem II versloeg. Olaf Lindenbergh en Tomas Galasek speelden weer op het middenveld van de beoogde basisformatie. Rosenberg was opnieuw de centrumspits. Charisteas, tegen Willem II als invaller goed voor een doelpunt, speelde mee met de reserves.

Rosenberg

Blind erkende dat hij nog niet tevreden is over het spel van Rosenberg. "Hij heeft tijd nodig", aldus de oefenmeester over de Zweed die hij in de rust van de laatste twee competitiewedstrijden wisselde. "Dat is niet erg, maar we hebben in Charisteas ook een goede vervanger. Ik zal ook in de aanloop van het duel met Sparta Praag voor een van die twee moeten kiezen."